2 Μαρ 2012

Kατηγορούν τη Δημοκρατική Αριστερά γιατί δηλώνει παρούσα στις μετεκλογικές εξελίξεις

Κάποιοι κατηγορούν τη Δημοκρατική Αριστερά γιατί δηλώνει παρούσα στις μετεκλογικές εξελίξεις για μια προγραμματική συμφωνία μιας κυβέρνησης προοδευτικής κατεύθυνσης. Δεν καταλαβαίνουν πως αυτή η θέση είναι που διαφοροποιεί τη ΔΗΜΑΡ από τη γνωστή φοβική Αριστερά της καταγγελίας αλλά και της αδυναμίας υποβολής πρότασης εξουσίας σήμερα.
 
Δεν λέμε στον κόσμο ψηφίστε μας και εμείς θα αντισταθούμε στις πολιτικές των κομμάτων εξουσίας (δικομματισμός) αλλά λέμε δυναμώστε τη ΔΗΜΑΡ έτσι ώστε να είναι σε θέση να ανακαθορίσει το πλαίσιο της ασκούμενης πολιτικής, να το στρέψει προς προοδευτική κατεύθυνση, να παίξει ενεργό ρόλο στην ασκούμενη πολιτική συμμετέχοντας ως κυβερνώσα δύναμη στα πολιτικά δρώμενα, αξιοποιώντας την ήττα του δικομματισμού και προτάσσοντας πολιτικές διεξόδου από την κρίση με όρθια την κοινωνία  και αναπτυξιακή πορεία.

Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός χωρίς προϋποθέσεις.Αν ήταν έτσι θα συμμετείχε και στην κυβέρνηση Παπαδήμου παίρνοντας και τα ανάλογα υπουργεία. Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε μια κυβέρνηση  (σε ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό μετεκλογικό σκηνικό) θα βασιστεί σε προγραμματική συμφωνία πολιτικών δυνάμεων που στόχο θα έχουν την παραμονή μας στον σκληρό πυρήνα του Ευρώ, στην επικαιροποίηση του μνημονίου 2 με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας, στην αξιοπιστία των πολιτικών προσώπων και της ασκούμενης πολιτικής, στη δημιουργία ενός πενταετούς αναπτυξιακού σχεδίου και τη συγκρότηση ενός δικτύου προστασίας των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας.

Με ποιες πολιτικές δυνάμεις όμως θα το πράξει αυτό η ΔΗΜΑΡ; Με εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που θα προκύψουν από τις εκλογές που έχουν σαφή στόχο τη συμμετοχή μας στην Ε.Ε. , την ανάπτυξη, την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους, την επαναδιαπραγμάτευση όρων του μνημονίου...και είναι δυνάμεις αξιόπιστες και εκπροσωπούν ένα νέο ήθος  στην πολιτική.

Πού θα βρεθούν τέτοιες δυνάμεις; Στους οικολόγους πράσινους, στον Συνασπισμό, σε νέες κινήσεις ή κόμματα που θα προκύψουν από το ΠΑΣΟΚ, σε κεντρώες ή φιλελεύθερες κινήσεις ή κόμματα που θα προκύψουν ..ακόμη και σε μεταρρυθμιστές από το κόμμα της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ  που θα κρίνουν ότι η συμμετοχή τους σε μια τέτοια κυβέρνηση βοηθά τη χώρα στην απεμπλοκή της από το αδιέξοδο.

Αν η ΔΗΜΑΡ λάβει στις εκλογές ποσοστά που τις δίνουν οι δημοσκοπήσεις αλλά και ακόμη υψηλότερα θα είναι σε θέση να είναι η συγκολλητική ουσία που θα ενώσει δυνάμεις από το κέντρο μέχρι την αριστερά που θα αποτελέσουν τη νέα κυβερνητική πρόταση διεξόδου.

Γνωρίζουμε το άσχημο διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο θα πρέπει να κινηθούμε, αλλά αν αλλάξουμε την εικόνα της διεφθαρμένης, ανίκανης κρατικής εξουσίας με την εικόνα μιας πολιτικής συμμαχίας που έχει την λαϊκή εμπιστοσύνη να προχωρήσει σε απαραίτητες αλλαγές, χρηστής και αξιοκρατικής διοίκησης, και αξιόπιστου συνομιλητή και εταίρου θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα στο γκρέμισμα στερεοτύπων και στην αλλαγή της ψυχολογίας.

Από κει και πέρα είναι στο χέρι μας να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις που θα είναι το στίγμα μιας άλλης πολιτικής. Της αναμόρφωσης του πολιτικού συστήματος, της δίκαιης κατανομής των βαρών, της σωστής ιεράρχησης (πρώτα η κοινωνία) , της αξιολόγησης και της αξιοκρατίας, του τέλους ενός πελατειακού κράτους, της αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος και των υπηρεσιών του, της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας., της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας που είναι υγιής και σέβεται το περιβάλλον και τους εργαζομένους....

Η ενίσχυση της ΔΗΜΑΡ θα δώσει ένα τέλος στην οικογενειοκρατία και το πελατειακό χαρακτήρα του κράτους, θα επιταχύνει εξελίξεις σε όλα τα κόμματα και θα δρομολογήσει  θετικές εξελίξεις σε όλο το πολιτικό σύστημα της χώρας. Η προεκλογική περίοδος άρχισε. Πολλοί θα επιτεθούν στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και στα στελέχη της, η συνεχιζόμενη αυξητική της δύναμη τους τρομάζει....ας μην αφήσουμε την ελπίδα που γεννήθηκε να σβήσει!!!!