11 Μαρ 2012

Ελαιόλαδο από... δημοπρασία

Τι και αν οι 13 «εργαζόμενοι» της εταιρείας μένουν σε διαφορετικά σημεία του νησιού, βρήκαν τη φόρμουλα για να δουλέψει αποτελεσματικά η KalloniAgroCom. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Καλλονής εξέλιξαν την περσινή ιδέα της δημοπράτησης αγροτικών προϊόντων ξεκινώντας από το ελαιόλαδο.


«Η βασική ανάγκη η οποία ώθησε την ομάδα να ασχοληθεί με το ηλεκτρονικό εμπόριο αγροτικών προϊόντων είναι η αδυναμία προώθησης τους στην αγορά στη σωστή τιμή», εξηγεί η πρόεδρος της εταιρείας Χαρά Κατσαμπά. Αποστολή της εταιρείας είναι να φέρει σε επαφή τους παραγωγούς γεωργικών προϊόντων με απλούς καταναλωτές, αλλά και τους πελάτες χονδρεμπορίου, με στόχο γρήγορες και ασφαλείς συναλλαγές. Η ιδέα των μαθητών βρίσκεται πιο μπροστά από τα δημοπρατήρια που θέσπισε η Πολιτεία, καθώς η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά.

«Έχουμε δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, που μας βοηθά να "χτίσουμε" τη σελίδα ηλεκτρονικού εμπορίου. Ηδη κάναμε την πρώτη μας πειραματική δημοπράτηση», εξηγεί ο υπεύθυνος καθηγητής Αριστοτέλης Μαβίδης.


Tα Νέα