16 Μαρ 2012

Συγκρότηση κλιμακίων ελέγχου λαθρεμπορίου και παραεμπορίου στην ΠΕ Δράμας

Σύσκεψη για την ενημέρωση των μελών και την άμεση ενεργοποίηση των ΚΕΛΑΥΕ (Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου) στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλου, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012.


Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε το σύνολο των υπαλλήλων που περιλαμβάνονται στο μητρώο μελών των ΚΕΛΑΥΕ της ΠΕ Δράμας, κεντρικός εισηγητής ήταν ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Δημήτρης Μανανάς, συνεπικουρούμενος από την προϊσταμένη του Τμήματος Εμπορίου της ΠΕ Έβρου, κα. Ελπίδα Τσόγκα, και στελέχη του Τμήματος Εμπορίου της ΠΕ Δράμας. 

Επισημαίνεται πως η συγκρότηση και λειτουργία των ΚΕΛΑΥΕ έχει περιέλθει στην αρμοδιότητα των Περιφερειών με τον πρόσφατο νόμο 4038/2012. Στη σύσκεψη έγινε πλήρης αναφορά στο νομοθετικό πλαίσιο, τις αρμοδιότητες και τον τρόπο λειτουργίας των ΚΕΛΑΥΕ, και δρομολογήθηκε η άμεση συγκρότηση Κλιμακίων Ελέγχου για την άσκηση καθημερινού και αποτελεσματικού ελέγχου σε όλη την έκταση της ΠΕ Δράμας και ιδιαίτερα στον οδικό άξονα που οδηγεί στη συνοριακή διάβαση της Εξοχής.

Η δραστηριοποίηση των ΚΕΛΑΥΕ αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην πάταξη του λαθρεμπορίου και του παραεμπορίου, τόσο του πλανόδιου όσο και του στάσιμου, περιορίζοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό με τον οποίο βρίσκεται αντιμέτωπος ο εμπορικός κόσμος της Δράμας και διασφαλίζοντας τον καλύτερο έλεγχο των προϊόντων που προσφέρονται στους δραμινούς καταναλωτές.