16 Μαρ 2012

Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Ν. Δράμας : Συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των ειδικευόμενων γιατρών

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων του Γ. Ν. Δράμας δηλώνει δημόσια, με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του, την συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των ειδικευόμενων γιατρών του νοσοκομείου μας.


Οι ειδικευόμενοι γιατροί σε καθημερινή βάση είναι οι “ χαμάληδες” του ΕΣΥ. Είναι αυτοί που σηκώνουν στις πλάτες τους ένα πολύ μεγάλο μέρος της δουλειάς στα ιατρεία, αυτοί που όταν εφημερεύουν παραμένουν ολόκληρο το εικοσιτετράωρο στο νοσοκομείο, αυτοί που τρεις φορές την εβδομάδα εξυπηρετούν τους πολίτες ολόκληρου του νομού συνταγογραφώτας φάρμακα για όλα τα ταμεία.

Είναι αυτοί που έχουν τόσα χρόνια σπουδών και άλλα τόσα ή και περισσότερα χρόνια αναμονής για την ειδικότητα για να φτάσουν στο σημείο να δουν το υπουργείο να μην τους επιτρέπει την συνταγογράφηση ή να τους απειλεί με πρόστιμα αν δεν συνταγογραφούν ηλεκτρονικά, λες και οι Ποταμοί ή η Σκαλωτή έχουν αγροτικά ιατρεία ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Ο αγώνας τους είναι αγώνας για το αυτονόητο, είναι αγώνας για την προσωπική τους επιβίωση. Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δουλεύει χωρίς να αμείβεται, κανείς εργαζόμενος δεν αντέχει να ζήσει χωρίς μισθό. Είναι συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας η καταβολή των δεδουλευμένων και δεν μπορεί το κράτος να γίνεται “ μπαταχτσής” χρωστώντας μήνες απλήρωτης εργασίας.

Σήμερα, όπου ο λαός και οι εργαζόμενοι δέχονται ανελέητη επίθεση από το κεφάλαιο και τους ντόπιους υπηρέτες του, ο αγώνας και η κοινωνική αλληλεγγύη είναι όπλα στα χέρια του λαού για να αντισταθεί σ' αυτούς που θέλουν να του κλέψουν και τα τελευταία ίχνη αξιοπρέπειας που του έχουν απομείνει, για να ανατρέψει αυτή την κατάσταση.

Κανένας μόνος του στην κρίση, όλοι μαζί μπορούμε!