9 Μαρ 2012

Τι έγιναν οι υποσχέσεις του κ. Αηδόνη για την ίδρυση Πτέρυγας Ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο


Τι έγιναν οι υποσχέσεις του τέως Υφ. Υγείας κ. Αηδόνη για την ίδρυση Πτέρυγας Ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο και Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας στη Δράμα;

Γιατί αντίστοιχα τμήματα έγιναν αλλού και η Δράμα έμεινε πάλι απ’ έξω;

Αφού δεν μπορούν να τα κάνουν, γιατί υπόσχονται;


Ανοιχτή Επιστολή στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.  Ανδρέα Λοβέρδο και στους τρεις βουλευτές του νομού μας έστειλε ο πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης με θέμα την ίδρυση Πτέρυγας Ψυχιατρικής στο Νοσοκομείο Δράμας και Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας.

Στην επιστολή του αναφέρει τα ακόλουθα: «Ο κ. Αηδόνης σε επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας πριν ακριβώς από ένα χρόνο, δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα θα δημοπρατείτο η Πτέρυγα της Ψυχιατρικής του Νοσοκομείου μας.

Αντίθετα ένα χρόνο μετά, στις 17-2-12 διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΑΝΟΜ ότι δημοπρατείται η κατασκευή Ψυχιατρικού Τμήματος Παίδων- Εφήβων στο Νοσοκομείο Βόλου, ενώ το αντίστοιχο έργο στη Δράμα είναι ακόμη υπό προγραμματισμό.

Εκτός αυτού, ο τέως Υφυπουργός είχε πει ότι έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την ίδρυση και λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας. Εκείνο  που αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας τελικά, ένα χρόνο μετά, είναι η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας  στο Ρέθυμνο Κρήτης από 01-12-2011.

Στη Δράμα υπάρχει μόνο το Κέντρο Ψυχικής Υγείας ως σχετική Δομή, ενώ στη γειτονική Καβάλα λειτουργούν Ψυχιατρικό Τμήμα, Ξενώνας Βραχείας Νοσηλείας για Μετανοσοκομειακή Φροντίδα ολίγων μηνών και το Νοσοκομείο Ημέρας για ημερήσια μόνο Φροντίδα Ψυχασθενών, ενώ πρόσφατα 14-02-2012 ξεκίνησε τη λειτουργία της η Μονάδα Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ.»

Δήλωση Θ. Μαργαρίτη

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Θωμάς Μαργαρίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ακόμη μία φορά αθετήθηκαν οι υποσχέσεις. Την ώρα που ο Βόλος αποκτά Ψυχιατρικό Τμήμα Παίδων- Εφήβων, και στην Καβάλα λειτουργούς δομές όπως: Ψυχιατρικό Τμήμα, Ξενώνας Βραχείας Νοσηλείας, Νοσοκομείο Ημέρας, ενώ πρόσφατα ξεκίνησε  και η  λειτουργία της  Μονάδας Φαρμακευτικής Αντιμετώπισης και Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ, στη Δράμα ακόμη μοιράζονται υποσχέσεις. Ας απαντήσει ο κ. Υπουργός, ο τέως Υφ. Και βουλευτής Δράμας κ. Αηδόνης, αλλά και οι άλλοι βουλευτές, τι γίνεται με το θέμα και γιατί στη Δράμα δεν έγινε τίποτα από τα παραπάνω, παρά τις υποσχέσεις, ενώ έγιναν σε άλλες πόλεις»;