2 Μαρ 2012

Άρθρο αναγνώστη : Δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου

Εργαζόμενοι , εργαζόμενες , άνεργοι, νέες , νέοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί αγρότες , γυναίκες, Εκπτώσεις στην υγεία μας δεν κάνουμε. Να μην επιτρέψουμε το έγκλημα σε βάρος της υγείας των παιδιών μας , των γονιών και των οικογενειών μας.


Η κυβέρνηση με τις άγριες περικοπές στην χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας , μειώνει τα κρεβάτια νοσηλείας , το προσωπικό , οδηγεί  σε ελλείψεις ιατρομηχανικού εξοπλισμού και υγειονομικών υλικών. Επιβάλλει νέα χαράτσια σε εξετάσεις , καθιερώνει εισιτήριο και μας υποχρεώνει να πληρώνουμε τα φάρμακα.

Προκειμένου να δικαιολογήσει την απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία και τον ΕΟΠΠΥ , συστηματικά στοχοποιεί  ασθενείς και υγειονομικό προσωπικό τροφοδοτώντας την ανάπτυξη του «Κοινωνικού Αυτοματισμού».

Στα πλαίσια του  «Κοινωνικού Αυτοματισμού» και της « Κοινωνικής Αλληλεγγύης»  καθώς και της λογικής της φιλανθρωπίας των ιδιωτών και εταιριών , τοπικοί φορείς της Δράμας , ο ιατρικός  σύλλογος , ο φαρμακευτικός  σύλλογος και το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου (πλην ΠΑΜΕ) , προχωρούν στη δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου.

Είναι μεγάλη υποκρισία εκείνοι που βάζουν πλάτη να περάσει αυτή η <<ανθυγιεινή>> πολιτική, να έρχονται τώρα να πουλάν φιλανθρωπία.

Εκτελούν εντολές της Ε. Ε  και της κυβέρνησης , για αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων φτώχειας. Ξεγυμνώνουν τη δημόσια υγεία από τον όποιο κοινωνικό της χαρακτήρα , δημιουργώντας νέες δομές οι οποίες δεν θα πληρούν – ούτε που σήμερα η εξέλιξη της επιστήμης και η αύξηση της παραγωγικότητας της εργασίας το επιτρέπουν – τη δυνατότητα να καλυφθούν οι σύγχρονες ανάγκες του λαού για την υγεία.

Αλύπητα θυσιάζουν το δικαίωμα όλου του λαού για υψηλού επιπέδου παροχών υγείας , με ένα σύστημα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν.

Η διεκδίκηση των εργαζομένων , των συμμάχων στρωμάτων και των Σωματείων πρέπει να είναι στην κατεύθυνση της :

•    Παροχής δημόσιας και δωρεάν υγειονομικής περίθαλψης προς όλους χωρίς εξαιρέσεις, με κρατική χρηματοδότηση

•    Κατάργησης κάθε επιχειρηματικής δράσης σε υγεία – πρόνοια

•    Κατάργησης της συμμετοχής των εργαζομένων στο κλάδο υγείας, που να καλύπτεται από την εργοδοσία και το κράτος

•    Πλήρη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους, ιδιαίτερα  τους ανέργους – ανασφάλιστους

•    Να μην αποδεχτούμε την « φιλανθρωπία» και τις υποτυπώδεις υπηρεσίες  των ΜΚΟ για τους πιο εξαθλιωμένους γιατί αποτελούν αποδοχή της πολιτικής των περικοπών και όχημα για την παραπέρα εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας πρόνοιας καθώς και της επέκτασης των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

•    Η πρωτοβάθμια  φροντίδα υγείας του αποκλειστικά δημόσιου – κρατικού συστήματος υγείας – πρόνοιας , να λειτουργεί με πυρήνα το δημόσιο κέντρο υγείας με παραρτήματα και κινητές μονάδες στο οποίο θα εντάσσονται όλες οι εξωνοσοκομειακές υπηρεσίες υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Να αναπτύσσεται σε κάθε χωριό , πόλη , δήμο, με κριτήρια πληθυσμιακά , γεωγραφικά επιδημιολογικά κ.α. και σύμφωνα πάντα με τις λαϊκές ανάγκες.

•    Δημιουργία κρατικού φορέα έρευνας , παραγωγής και διάθεσης φαρμάκων (ΔΩΡΕΆΝ)και βιοϊατρικής τεχνολογίας.

•    Να κοινωνικοποιηθούν όσες ιδιωτικές η ΜΚΟ μονάδες υγείας πληρούν τις προϋποθέσεις για σύγχρονη και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας .
ΣΠΑΜΕ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΕΙΑ
Στέλνουμε μήνυμα ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ και ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ των νέων μέτρων
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ






Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το Drama-tika.blogspot.com δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. 
Σε περίπτωση που κάποιος θίγεται, προσβάλλεται ή ενοχλείται με το παραπάνω υλικό – κείμενο, ας ενημερώσει άμεσα για την αφαίρεση του.