2 Μαρ 2012

Παραδόθηκε ο ένοπλος άνεργος στην Κομοτηνή


Αίσια ήταν η έκβαση στην υπόθεση ομηρίας σε εργοστάσιο της Κομοτηνής, με τον ένοπλο να παραδίδεται λίγο μετά τις 00:40 τα ξημερώματα στους άνδρες της Αστυνομίας και να συλλαμβάνεται.


Οι δύο όμηροι είναι ασφαλείς και διακομίστηκαν στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθεί η απαραίτητη ψυχολογική και ιατρική περίθαλψη μετά την 14ώρη περιπέτεια τους.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση της Ροδόπης.

Η υπόθεση ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης. Ένας ένοπλος άνδρας, ηλικίας 52 ετών, εισέβαλε στο εργοστάσιο HELESI PLC στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, το οποίο κατασκευάζει κάδους απορριμμάτων, και πυροβόλησε τον μεγαλομέτοχο της βιομηχανίας Αθανάσιο Ανδριανόπουλο, έναν εργαζόμενο και έναν αστυνομικό.

Ο δράστης, ο οποίος, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, είναι ο Δημήτριος Μανίκας, 52 ετών, βρισκόταν εντός του κτηρίου και κρατούσε υπό την απειλή κυνηγετικού όπλου δύο ομήρους, που εργάζονται στο εργοστάσιο ως οδηγοί, με τους οποίους οι αστυνομικοί διατηρούσαν και τηλεφωνική επικοινωνία.

Λίγη ώρα πριν την παράδοσή του στην Αστυνομία, ζήτησε και έλαβε τη φαρμακευτική αγωγή από το σπίτι του, καθώς, όπως είπε, πάσχει από μελαγχολία.