11 Μαρ 2012

Άννα Μαρία Νταϊλάκη : Ο πρωτογενής τομέας βασικό μας όπλο

Στο πλαίσιο των επαφών μου με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής μας, επισκέφθηκα την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας όπου είχα συνάντηση με τον Πρόεδρο, κ. Θεόφιλο Παπαδόπουλο, με τους εργαζομένους αλλά και με παραγωγούς της περιοχής μας. 


Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος εν γένει, αλλά και η Ε.Α.Σ. στο έργο του συντονισμού και της ενίσχυσης των Αγροτικών Συνεταιρισμών ήταν τα θέματα για τα οποία συζητήσαμε με τον Πρόεδρο και τους εργαζομένους, και συμφωνήσαμε οτι θα πρέπει να αναθεωρηθούν πολλά δεδομένα και να επαναπροσδιοριστούν οι στόχοι  της  Γεωργικής Πολιτικής, επ’ ωφελεία του αγροτικού κόσμου.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο άρθρο του νέου νομοσχεδίου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου, σύμφωνα με το οποίο  προβλέπεται η μετατροπή Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς, γεγονός που δημιουργεί σωρεία προβλημάτων στο χώρο.

Ο πρωτογενής τομέας συνιστά βασικό άξονα για την ανάπτυξη της περιοχής μας αλλά και της χώρας μας, και σημαντικό όπλο για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και ως τέτοιος, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη σύνεση και προσοχή, χωρίς προχειρότητες και εύκολες λύσεις και  με την παροχή ουσιαστικής στήριξης στους  αγρότες και τους κτηνοτρόφους. 

Συντεταγμένα, όλες οι δυνάμεις του τόπου και καθένας από μας, στο μέτρο και το βαθμό που επιτρέπει ο θεσμικός μας ρόλος  πρέπει να σταθούμε δίπλα στον αγρότη και τον κτηνοτρόφο και να συμβάλλουμε στην ανάδειξη του ρόλου τους στην οικονομία της χώρας και ειδικότερα του τόπου μας.