11 Μαρ 2012

Κομοτηνή : Κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας


Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης-Europe Direct Κομοτηνής, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού, διοργανώνουν την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά τους ρατσισμού και της ξενοφοβίας, από 14-21 Μαρτίου 2012, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και κυρίως των νέων, για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των διακρίσεων.


Στη διάρκεια της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις προσεγγίζοντας το θέμα από διάφορες πτυχές (ρατσιστική βία στα σχολεία, ρατσιστική βία κατά των μεταναστών, κόκκινη κάρτα στη ρατσιστική βία στο πλαίσιο του αγώνα Πανθρακικού-Πλατανιάς Χανίων, βία κατά των γυναικών..) Συνεργαζόμενοι φορείς: Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ροδόπης, Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων ουσιών «ΟΡΦΕΑΣ», Π.Α.Ε. Πανθρακικός, Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε.

Συμμετέχοντες φορείς: ΜΚΟ «ΑΡΣΙΣ», Διεθνής Αμνηστία-τοπικό τμήμα Κομοτηνής, Ροταριανός Ομιλος «ΡΟΔΟΠΗ» Κομοτηνής, ΧΕΝ Κομοτηνής, Σοροπτιμιστικός Ομιλος Κομοτηνής «Αρμονία», Ε.Γ.Ε., Θρακικό Ωδείο Κομοτηνής, πολιτιστικός σύλλογος «γυναίκα και δημιουργία».

Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν με την υποστήριξη του Δήμου Κομοτηνής.

ert