17 Μαρ 2012

Σύσκεψη Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Δράμας

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Ξανθόπουλου, σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ενόψει της επικείμενης θερινής περιόδου. 


Στόχος της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν ακόμη ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Χουβαρδάς, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, κ. Κοκολάκης,  ο Διευθυντής Πυροσβεστικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, ταξίαρχος Ντικούδης, εκπρόσωποι φορέων και εθελοντικών οργανώσεων και στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ήταν η προετοιμασία και ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενων δασικών πυρκαγιών. 

Με ιδιαίτερη έμφαση συζητήθηκε το ζήτημα της καύσης των υπολειμμάτων καλλιεργειών από τους αγρότες. Αφού επισημάνθηκε πως για την πρακτική αυτή βρίσκεται σε ισχύ αυστηρή και καθολική απαγόρευση, αποφασίστηκε πως οι αρμόδιες υπηρεσίες θα προχωρούν στην επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων (περικοπή των επιδοτήσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ για τις εκτάσεις που θα καίγονται), ενώ θα αναζητούνται και οι σχετικές ποινικές ευθύνες.