9 Φεβ 2012

Καβάλα: Την έδειραν για πενήντα ευρώ...θύμα ληστείας στην Τούζλα!

Μια 25χρονη γυναίκα, είναι το νέο θύμα ληστείας στην περιοχή της Τούζλας. Οι δύο δράστες παραμόνευαν έξω από το σπίτι, της επιτέθηκαν με κλωτσιές για να πάρουν μόλις πενήντα ευρώ από την τσάντα της. Είναι το τρίτο περιστατικό ληστείας στην περιοχή, από τα μέσα Δεκεμβρίου και σε όλες τις περιπτώσεις θύματα των άγνωστων δραστών ήταν γυναίκες...

Μια 25χρονη γυναίκα, είναι το θύμα ληστείας που σημειώθηκε στις πέντε και μισή το πρωί της Τετάρτης στην παραλία της Τούζλας.

Την γυναίκα είχε μεταφέρει στο σπίτι της ο ιδιοκτήτης καφετέριας όπου εργάζεται στην ίδια περιοχή και σίγουρα δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι η μέρα θα της ξημέρωνε με αυτόν τον άσχημο τρόπο.

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, μόλις αποβιβάστηκε μπροστά στο σπίτι, δεν μπήκε κατευθείαν από την μπροστινή πόρτα, αλλά πήγε στο πίσω μέρος του σπιτιού για να κάνει μια εργασία σχετική με τη θέρμανση.

Εκεί ήταν που δέχθηκε την επίθεση δύο ατόμων που φορούσαν ολοπρόσωπες κουκούλες. Δεν την απείλησαν με κάποιο όπλο ή μαχαίρι όπως συνηθίζεται, αλλά αντίθετα, ο ένας από αυτούς της επιτέθηκε και της κατάφερε κλωτσιά στην κοιλιά προκειμένου να εξουδετερώσει με τον τρόπο αυτό πιθανή αντίδρασή της.

Στην συνέχεια, άδειασαν την τσάντα της και πήραν χρηματικό ποσό πενήντα ευρώ που υπήρχε μέσα, μέρος του οποίου πιθανόν και να αποτελούσε την πληρωμή της δουλειάς για το ίδιο βράδυ.

Οι δράστες, που περιγράφηκαν ως κοντόσωμοι νεαροί και κατά την μαρτυρία του θύματος της μίλησαν με ξενική προφορά, διέφυγαν μάλλον πεζοί, χωρίς να αποκλείεται το γεγονός να είχαν κρύψει μεταφορικό μέσο σε άλλο σημείο της γειτονιάς.

Ερευνάται αν η συγκεκριμένη επίθεση ήταν τυχαία ή αν οι ληστές είχαν στοχοποιήσει την γυναίκα και παραμόνευαν τις κινήσεις της έως ότου βρουν την κατάλληλη ευκαιρία και ώρα για να τη ληστέψουν.

Τρεις περιπτώσεις με θύματα γυναίκες

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι το τρίτο περιστατικό ληστείας που σημειώνεται στην περιοχή της Τούζλας σε διάστημα ενάμιση μήνα και σε όλες τις περιπτώσεις θύματα ήταν γυναίκες. Τα άλλα δύο περιστατικά σημειώθηκαν:

Στις 16 Δεκεμβρίου όταν ένας δράστης έσπασε με γλάστρα την τζαμαρία Ίντερνετ Καφέ και, με την απειλή όπλου έκανε νεύματα προς την υπάλληλο, με τα οποία υπονοούσε ότι θέλει τις εισπράξεις που υπήρχαν στο ταμείο. Πήρε 200 ευρώ και εξαφανίστηκε πεζός στην ερημική, λόγω της ώρας, περιοχή.


Στις 6 Ιανουαρίου αργά το απόγευμα η ιδιοκτήτρια πιτσαρίας στην παραλία Οφρυνίου πέφτει λιπόθυμη από αναισθητικό που χρησιμοποίησαν σε βάρος της δύο άγνωστοι που εισέβαλαν στο κατάστημα υπό την κάλυψη ομπρέλας και κουκούλας. Όταν την βρήκαν οι οικείοι της, διαπιστώθηκε ότι της είχαν αφαιρέσει 160 ευρώ.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών της χθεσινής ληστείας στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως στο να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τα ίδια άτομα που εμπλέκονται στα προηγούμενα συμβάντα ή για νέα εγκληματική ομάδα που άρχισε να δραστηριοποιείται στην περιοχή.

Βασιλική ΛΙΟΤΑΚΗ