4 Φεβ 2012

Κοινωνικό ιατρείο στα σκαριά… για την πόλη της Ξάνθης!


Την πρόθεση των ιδιωτών γιατρών να δημιουργήσουν με τη συνδρομή της Μητρόπολης Ξάνθης ένα «κοινωνικό ιατρείο» στην πόλη της Ξάνθης, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους κατοίκους της Ξάνθης, γνωστοποίησε ο πρόεδρος του συλλόγου ελευθέρων επαγγελματιών γιατρών Ξάνθης κος Ματθαίος Σαββίδης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.

«Είμαστε ήδη σε συζητήσεις με τον Μητροπολίτη Ξάνθης και θα μας παραχωρήσει έναν χώρο μέσα στη Μητρόπολη ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κος Σαββίδης, εξηγώντας πως «εκεί θα μπορούμε να προσφέρουμε δωρεάν την ιατρική πράξη στους ανασφάλιστους της Ξάνθης, ενώ εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να βρεθεί μια λύση και για την συνταγογράφηση».

Την ίδια στιγμή το μπάχαλο που επικρατεί με τον ΕΟΠΥΥ, μπάχαλο που έχει μετατραπεί σε αδυναμία εξυπηρέτησης του συνόλου των ασφαλισμένων. «Αυτή τη στιγμή σε όλη την Ελλάδα κανείς δεν φαίνεται να συμφωνεί με τον ΕΟΠΥΥ, όλοι είναι εναντίον ανεξαρτήτως κόμματος και χρωματισμού» σημειώνει ο κος Σαββίδης εκτιμώντας πως ο ΕΟΠΥΥ στηρίζεται σε πήλινα πόδια και δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα, με τους ασθενείς να πληρώνουν τελικά το μάρμαρο. «Έχουμε φτάσει στο σημείο να διαλύεται η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια περίθαλψη και δεν κινδυνολογώ αλλά λέω απλά αυτό που συμβαίνει» προσθέτει χαρακτηριστικά ο ίδιος.