16 Φεβ 2012

Σύσκεψη για τα προβλήματα των αρτοποιών στην Π.Ε. Δράμας

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλου, σύσκεψη για το θέμα της εισαγωγής άρτου από γειτονικές χώρες και τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των αρτοποιών.


Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αρτοποιών, Μιχάλης Μούσιος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, Στέφανος Γεωργιάδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Δράμας, Παρασκευάς Παπαδόπουλος, οι Πρόεδροι άλλων Σωματείων Αρτοποιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μετά από γόνιμη συζήτηση, κατά την οποία διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων και διάθεση αμέριστης συνδρομής της Περιφερειακής Ενότητας στα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, αποφασίστηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων για τις ποσότητες άρτου και αρτοσκευασμάτων που εισάγονται από τρίτες χώρες με τη συνδρομή των Κλιμακίων Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου, η αρμοδιότητα για τη σύσταση και λειτουργία των οποίων περιήλθε από τις 14/02/2012 στις Περιφέρειες. Επιπλέον δρομολογήθηκε η διαρκής επικοινωνία μεταξύ των σωματείων των αρτοποιών και των υπηρεσιών της Π.Ε. Δράμας, για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν παραβάσεων της νομοθεσίας που θα έθεταν σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.