19 Φεβ 2012

Ξάνθη : Κοινωνικό Φαρμακείο;


«Έχουμε ήδη κάνει τις πρώτες επαφές με τον δήμο Ξάνθης και συγκεκριμένα με τον κ. Δημήτρη Μπένη, ώστε να βρεθεί ο χώρος για τη στέγαση του κοινωνικού φαρμακείου. Περιμένουμε να μας δώσει το πράσινο φως ο δήμος για να προχωρήσουμε» επισημαίνει η πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Ξάνθης κα Δέσποινα Κάλφα, εξηγώντας πως υπάρχει θέληση και πρόθεση από πλευράς των φαρμακοποιών αλλά χρειάζεται και η στήριξη της δημοτικής αρχής.


«Πρέπει στο κοινωνικό φαρμακείο να είναι και ο δήμος γιατί αυτός γνωρίζει μέσω της πρόνοιας ποια άτομα έχουν άμεση ανάγκη το φάρμακο» σημειώνει η ίδια, εξηγώντας πως ο ρόλος του κοινωνικού φαρμακείου θα είναι να παρέχει φάρμακα σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα συνταγογράφισης αυτών και τα έχουν άμεση ανάγκη. «Μέσα στους στόχους μας είναι το να στήσουμε κάποιους κάδους και να μαζεύουμε όλα τα φάρμακα που κάποιος δεν τα χρησιμοποιεί.

Παράλληλα θα πληρώσουμε εμείς κάποια, τα οποία δεν θα μπορέσουμε να βρούμε από αλλού και θα ζητήσουμε και από το Γηροκομείο που τώρα μαζεύει φάρμακα να παραχωρεί τον όγκο αυτόν στο κοινωνικό φαρμακείο» προσθέτει η κα Κάλφα, υπογραμμίζοντας πως το φαρμακείο θα λειτουργεί με τη συνδρομή των ίδιων των μελών του φαρμακευτικού συλλόγου τα οποία θα εργάζονται εκ περιτροπής εθελοντικά σε αυτό.

«Από την πλευρά μου, επειδή δεν ασχολήθηκα ποτέ με την πολιτική, θα προσπαθήσω να αποφύγω την κομματικοποίηση του εγχειρήματος, είναι μια προσπάθεια για τον κόσμο και δεν πρέπει να γίνει μια προσπάθεια για ψηφοθηρία» ξεκαθαρίζει η κα Κάλφα, για να προσθέσει ωστόσο πως «δυστυχώς δεν έχουμε τα έσοδα ως σύλλογος για να το λειτουργήσουμε μόνοι μας για αυτό χρειαζόμαστε τη συνδρομή του δήμου».