16 Φεβ 2012

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ : Τα εντεταλμένα παπαγαλάκια βιάστηκαν να μας συκοφαντήσουν

Τελικά «άνθρακας ο θησαυρός» για τον κ. Χαρακίδη και την παράταξή του.

Παρά τα όσα δήλωναν τόσο αυτοί όσο και τα εντεταλμένα παπαγαλάκια τους για όργιο σκανδάλων στη ΔΕΚΠΟΤΑ και τη ΔΕΝΑΔ, αφήνοντας υπονοούμενα για καταχρήσεις και παρέμβαση του εισαγγελέα που θα οδηγήσει στη φυλακή τους επίορκους, εντούτοις τίποτε παρόμοιο δεν προκύπτει από τις εκθέσεις του έκτακτου ελέγχου που διενεργήθηκε από τους ορκωτούς λογιστές.


Αντίθετα μάλιστα, τα περισσότερα από τα σημεία που σημειώνουν οι ελεγκτές, απαντήθηκαν εμπεριστατωμένα και κατέπεσαν από τα στοιχεία που προσκόμισαν οι Αντιπρόεδροι των επιχειρήσεων, ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος στη ΔΕΚΠΟΤΑ και ο κ. Ανδρέας Χαραλαμπίδης στη ΔΕΝΑΔ.

Προκαλεί όμως μεγάλη εντύπωση και την έκδηλη αγανάκτησή μας μια σειρά από γεγονότα.

Σε αντίθεση με όσα δηλώνουν οι ελεγκτές, για πληθώρα έργων διενεργήθηκαν πρόχειροι διαγωνισμοί, με αντίστοιχες προκηρύξεις και αναγγελίες τους. 

Υπάρχουν αποφάσεις  διοικητικών συμβουλίων και παραστατικά. Και είναι απορίας άξιο πως οι τόσο έμπειροι ελεγκτές που διενέργησαν έρευνα στις δύο επιχειρήσεις για διάστημα πάνω από μήνα δεν βρήκαν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, όταν εμείς, χωρίς να μας δοθεί ο απαραίτητος χρόνος που ζητήσαμε για να απαντήσουμε εμπεριστατωμένα, εντούτοις, μέσα σε λίγες μόνο μέρες κατορθώσαμε να βρούμε πολλά από αυτά και σίγουρα θα βρούμε ακόμη περισσότερα όταν μας επιτραπεί η πρόσβαση στα αρχεία των επιχειρήσεων.

 Όπως διαπιστώνει ο καθένας, τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου ελέγχου κατά τη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αβάσιμα και ανακριβή και στηρίζονται σε λάθος εκτιμήσεις των  ελεγκτών. 

Να σημειωθεί δε ότι τον έλεγχο υπογράφουν διαφορετικά άτομα από αυτά που τον διενήργησαν. 

Και όπως αυτοί αυθαίρετα και ανεπίτρεπτα για ορκωτούς λογιστές οδηγούν τον αναγνώστη σε εντυπώσεις με σχόλια ότι ο τάδε προμηθευτής πληρώθηκε κατευθείαν τα τιμολόγια του ή ότι δεν κατατέθηκε στη τράπεζα όλη η καταβολή κεφαλαίου, έτσι κι εμείς μετά τις αλλεπάλληλες αναθέσεις από τη σημερινή δημοτική αρχή στη συγκεκριμένη εταιρία ορκωτών λογιστών ελέγχων με εξόφθαλμα υψηλές αμοιβές – αρκεί να δει κανείς τις τελευταίες αποφάσεις του δημάρχου – αναρωτιόμαστε μήπως αυτές οι κακόβουλες, κακοπροαίρετες και κυρίως ΑΒΑΣΙΜΕΣ σε στοιχεία εκθέσεις είναι αποτέλεσμα κατευθυντήριων οδηγιών από τον εργοδότη για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο;

Όταν μάλιστα υπάρχουν πολλές μαρτυρίες για συνεχείς επαφές των ελεγκτών, είτε τηλεφωνικές είτε με επισκέψεις τους σε γραφεία αντιδημάρχων; Και όταν έγγραφα και παραστατικά των επιχειρήσεων κυκλοφορούσαν μεταξύ της ΔΕΚΠΟΤΑ και του γραφείου των ειδικών συμβούλων του κ. Χαρακίδη; Άραγε με ποια αρμοδιότητα και για ποιο λόγο; Μήπως για να τα δούνε συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι που είναι τακτικοί επισκέπτες του συγκεκριμένου χώρου; Από τις μετακινήσεις αυτές δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθεί κάποιο έγγραφο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να βρεθεί όταν αναζητηθεί σε τυχόν έλεγχο; Τα συμπεράσματα δικά σας.

Εν κατακλείδι, ουδείς τολμά να ισχυριστεί ότι λείπει έστω και ΕΝΑ Ευρώ από το ταμείο της ΔΕΚΠΟΤΑ ή της ΔΕΝΑΔ. Ουδείς αμφισβητεί την αντιστοιχία δαπανών και αξίας έργου. Και το μόνο που κάνουν, για τη δημιουργία εντυπώσεων, είναι να αρκούνται σε κάποιες τυπικές παραλείψεις που οποιοσδήποτε έλεγχος, οπουδήποτε και αν γίνει είναι σίγουρο ότι θα εντοπίσει.

Πάντως μετά από όλα αυτά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα πάμε εμείς φυλακή αλλά κάποιοι άλλοι που βιάστηκαν να μας συκοφαντήσουν. 

Επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματος μας τόσο απέναντι στην εταιρία των ορκωτών λογιστών για τις  αυθαίρετες και αβάσιμες εκθέσεις τους όσο και στη σημερινή δημοτική αρχή για συκοφαντική δυσφήμηση αλλά και συνέργεια και συνεργασία με την εν λόγω εταιρία για την εξαγωγή κατευθυνόμενων αποτελεσμάτων στην έκθεση της για τον έκτακτο έλεγχο στη ΔΕΚΠΟΤΑ και τη ΔΕΝΑΔ.