2 Φεβ 2012

Σουφλί : Παρουσίαση ανέκδοτου βιβλίου της Διδώς Σωτηρίου

Η παρουσίαση του ανέκδοτου μέχρι σήμερα βιβλίου της πεζογράφου Διδώς Σωτηρίου, «τα παιδιά του Σπάρτακου», η υπόθεση του οποίου διαδραματίζεται στη Θράκη και αναφέρεται στους αγώνες των σηροτρόφων στο Σουφλίου τη δεκαετία του 1930, θα γίνει στις 4 και 5 Φεβρουαρίου, σε Αλεξανδρούπολη και Σουφλί, αντίστοιχα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Έρη Σταυροπούλου, ο Νίκος Μπελογιάννης (γιος του Νίκου Μπελογιάννη και της Έλλης Παππά και ανιψιός της Διδώς Σωτηρίου) και η φιλόλογος Γιούλη Ζήκα, ενώ αποσπάσματά του θα διαβάσει η δημοσιογράφος και ηθοποιός, Μαρία Παπαδοπούλου.

Η παρουσίαση του βιβλίου στην Αλεξανδρούπολη θα γίνει στο βιβλιοπωλείο «Καφετζή», στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου και στο Σουφλί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου Τέχνης Μεταξιού, στις 11 το πρωί της Κυριακής.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, ο δήμος Σουφλίου, οι εκδόσεις «Κέδρος», το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Σουφλίου και τα βιβλιοπωλεία «Καφετζή» της Αλεξανδρούπολης.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Πηγή: ert.gr