14 Ιαν 2012

Δόξα Δράμας: Με καλό ηθικό στο Ηράκλειο - Ουέλινγκτον: "Σωστή και ώριμη επιλογή η Δόξα" - Yπογράφει ο Γελαδάρης-Παρελθόν ο Χλωρός από την Παναχαϊκή

Με τις επιστροφές του Ψυχογιού και του Αγγελούδη ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της Δόξας για τον αγώνα με τον ΟΦΗ. Στην Κρήτη βρίσκεται η αποστολή.

Η Δόξα Δράμας θα παίξει με ανεβασμένο ηθικό, μετά τη «λευκή» ισοπαλία στο ματς με τον Ολυμπιακό, όντας ενισχυμένη μετά την επάνοδο των Ψυχογιού και Αγγελούδη.

Η αποστολή της Δόξας αποτελείται από τους: Λεάντρο, Βάντερσον, Λίμα, Σέρεμετ, Αραβίδη, Βέρτζο, Δαύκο, Κατσικογάννη, Κουμπρόγλου, Μπριλάκη, Ρούτση, Σικαλιά, Σοϊλέδη, Στεριανό, Τοπούζη, Τριποτσέρη, Αγγελούδη και Ψυχογιό.

Το παιχνίδι θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Novasports3.

Οι κρητικοί θέλουν πάση θυσία τη νίκη, την οποία αγνοούν από τις 3 Δεκεμβρίου, όταν είχαν επικρατήσει στο γήπεδό τους του Αστέρα Τρίπολης με σκορ 3-0. Από εκείνο το ματς αγνοούν επίσης και το γκολ!

Ο Νίκος Αναστόπουλος, δεν έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους, Κάρολ, Γεωργίου, Κάλαϊτζιτς, Σίσιτς, Μάντζιο και τον τραυματία Μπουλούτ.

Η αποστολή της ομάδας του Ηρακλείου, αποτελείται απο τους Βεζυρίδη, Σαχσανίδης,  Γαλανόπουλος, Μπούρμπος, Βάντο, Πίτσος, Χαριτωνίδης, Ταυλαρίδης, Σόουζα, Βερόν, Ζόρντι Λόπεζ, Χόρχε Λόπεζ, Ουκάρ, Ζόρμπάς, Καμπάνταης, Παπουλής, Μποντόρ, Νύκταρης.

Την ίδια στιγμή στροφή 180ο έγινε στην υπόθεση του Μανουέλ Ρόκκα. Αν και αρχικά ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν θα ανανέωνε το συμβόλαιό του με την ομάδα και ήταν στην πόρτα της εξόδου, αποφασίστηκε να παραμείνει και να βοηθήσει.

Κατά συνέπεια η απόκτηση του Λουκά Αποστολίδη μπαίνει στο ντουλάπι. Παράλληλα τη φανέλα της Δόξας θα φοράει από τη Δευτέρα (16/01) ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος, ενώ την Κυριακή αναμένεται και η έλευση του νεαρού Θωμά Γκαρακλίδη, που θα αποκτηθεί από το Σουφλί.

Ουέλινγκτον: "Σωστή και ώριμη επιλογή η Δόξα"

Σε μία από τις δυσκολότερες αγωνιστικά περιόδους της Δόξας, αποφάσισε να έρθει και να βοηθήσει όσο μπορεί για το... θαύμα της σωτηρίας. Ο λόγος για τον Γκονσάλβες Ουέλινγκτον, ο οποίος μίλησε στο Contra.gr για την απόφασή του αυτή.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βραζιλιάνος επιθετικός:

Μετά αρκετό καιρό που ακούγαμε για τη μεταγραφή σου, τελικά ήρθες στη Δόξα. Είσαι έτοιμος;

"Νιώθω πολύ καλά και έτοιμος να προσφέρω το καλύτερο στην ομάδα. Ήταν ένα θέμα που το συζητούσαμε εδώ και είκοσι περίπου μέρες και πλέον έλαβε τέλος. Όλα πήγαν καλά και ετοιμάζομαι για τη νέα μου ομάδα. Πέρασα από τις απαραίτητες εξετάσεις, έκανε τις συζητήσεις που έπρεπε με τον πρόεδρο και τον προπονητή και καταλήξαμε σε συμφωνία. Τους ευχαριστώ και τους δύο για την εμπιστοσύνη τους. Τους εκτιμώ και τους σέβομαι σαν ανθρώπους και θέλω να τους δικαιώσω".

Στον Πανθρακικό τι πήγε στραβά και τελείωσε έτσι η συνεργασία σας;

"Για να είμαι ειλικρινής ούτε και εγώ κατάλαβα γιατί είχαμε αυτή την κατάληξη. Δεν είχε τις συμμετοχές που ήθελα και αναγκαστικά η συνεργασία μας έλαβε τέλος. Το μόνο που μπορεί να κάνεις σε τέτοιες περιπτώσεις είναι να σεβαστείς την απόφαση του εκάστοτε προπονητή σου και να προσπαθήσεις να βρεις κάτι καλύτερο. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου συμβεί. Μόνο αν γίνω προπονητής θα καταλάβω πως σκέφτονται".

Σε ενόχλησε η συμπεριφορά του Σάββα Παντελίδη;

"Η ζωή δεν σταματάει σε μία ομάδα. Όπως σου είπα και πριν, σέβομαι τις αποφάσεις των προπονητών μου".

Η Δόξα διανύει μία αρκετά δύσκολη περίοδο αγωνιστικά. Δεν θεωρείς ότι υπάρχει ρίσκο στην επιλογή σου να έρθεις τώρα στην ομάδα;

"Αρχικά να σου πω ότι λείπω τρία χρόνια από τη Σούπερ Λίγκα και θα ήθελα να επιστρέψω έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες. Δεν θεωρώ ότι είναι ρίσκο για μένα η Δόξα. Είναι πρόκληση. Είναι για μένα μία δοκιμή για να δω αν θα μπορέσω να κάνω αυτά που θέλω και να προσφέρω στην ομάδα το καλύτερο. Έχω θέληση και γουστάρω τα δύσκολα".

Ξέρουμε ότι ο Μάκης Κατσαβάκης ήταν αυτός που επέμενε να έρθεις και έκανε το κονέ. Τι σου είπε για να μετακομίσεις στη Δράμα;

"Δεν χρειάστηκε να μου πει και πολλά για να έρθω. Στον Πανθρακικό ένιωθα σαν λιοντάρι στο κλουβί επειδή δεν έπαιζα. Τώρα μου δίνεται η ευκαιρία να παίξω και μάλιστα σε μία ομάδα με τεράστια ιστορία. Είμαι στην Ελλάδα δέκα χρόνια και ήξερα από παλιά τι εστί Δόξα Δράμας. Το θεώρησα μία επιλογή σωστή και ώριμη για μένα".

Πιστεύεις ότι η παρτίδα μπορεί να σωθεί ή σκέφτεστε την επόμενη σεζόν στη Football League;

"Οι ποδοσφαιριστές σκέφτονται πάντα πως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν προς το καλύτερο. Κανείς δεν μπαίνει στο παιχνίδι λέγοντας πως θα χάσει. Όλοι παλεύουν για το καλύτερο και αισιοδοξούν πως στο τέλος όλα θα πάνε καλά. Έτσι και εγώ. Γνωρίζω πως το έργο μας είναι δύσκολο. Ωστόσο μέχρι τέλους θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Αν σκεφτόμουν πως δεν υπάρχει ελπίδα, για ποιο λόγο να έρθω;"

Την Δόξα την παρακολουθούσες όλο αυτό το διάστημα;

"Ναι, την παρακολουθούσα και έβλεπα όσα παιχνίδια μπορούσα. Δεν είναι άγνωστη ομάδα για μένα".

Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

"Πρώτα απ' όλα αυτό που σκέφτομαι είναι να βοηθήσω την Δόξα. Ξέρω αυτομάτως πως αν η ομάδα πάει καλά, θα είμαι κι εγώ καλά. Από εκεί και πέρα έχω πίστη στον Θεό κι αφήνω στο χέρι Του το τι θα γίνει στη συνέχεια".

Γνωρίζεις παιδιά από την ομάδα;

"Γνωρίζω πολύ καλά τον Μπριλλάκη επειδή πέρυσι παίζαμε μαζί στα Τρίκαλα. Επίσης έχω πολύ καλή σχέση και με τον Ρόκκα, ο οποίος όμως έμαθε πως αποχωρεί. Είναι εκεί και ο Λίμα με τον οποίον μιλάμε την ίδια γλώσσα, οπότε δεν θα έχω πρόβλημα προσαρμογής".

Για όλη αυτή την κατάσταση με τους φιλάθλους και το Καυτανζόγλειο σαν έδρα τι έχεις να πεις;

"Είναι σίγουρα δύσκολο να παίζεις σε άδειο γήπεδο και να μην έχεις δίπλα σου τον κόσμο σου. Ωστόσο τους δικαιολογώ. Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει σε κανέναν να πηγαινοέρχεται από την Δράμα στη Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος περνάει δύσκολες στιγμές και δεν μπορεί να σκορπάει έτσι τα χρήματά του. Αυτό που απλά θέλω να πω είναι μακάρι να επιστρέψουμε γρήγορα στην έδρα μας. Το γήπεδο της Δόξας θα μετατρέπεται σε φρούριο και δεν θα έχει κανένας αντίπαλος εύκολη αποστολή".

Υπογράφει ο Γελαδάρης

Την πρώτη προπόνησή του με τη Δόξα Δράμας αναμένεται να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα ο Δημήτρης Γελαδάρης.

Ο έμπειρος αριστερός μπακ έλυσε το Σάββατο το συμβόλαιό του με την Βέροια και την Κυριακή θα μεταβεί στη Δράμα για να υπογράψει το συμβόλαιό του με τους "μαυραετούς".

Ο Γελαδάρης θα τεθεί άμεσα στη διάθεση του Μάκη Κατσαβάκης για τη δύσκολη συνέχεια που περιμένει τη Δόξα στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Παρελθόν από την Παναχαϊκή ο Χλωρός

Παρελθόν για την Παναχαϊκή αποτελεί κι επίσημα από το απόγευμα της Παρασκευής ο, Γιάννης Χλωρός και Κώστας Μενδρινόςαφού δεν τα βρήκε μετον Αλέξη Κούγια, αναφορικά με τις νέες προτεινόμενες, μειωμένες, αποδοχές. Θυμίζουμε ότι έχουν ακουστεί φήμες για επιστροφή του Χλωρού στη Δράμα!

Πηγή: contra.gr, onsports.gr