21 Ιαν 2012

Χρήστος Αηδόνης : Σε λίγες μέρες η δημοπράτηση του Πολυδύναμου Ιατρείου Δοξάτου

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Δράμας και τ. Υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης, συναντήθηκε σήμερα με τον Υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.Τιμοσίδη και τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ.Γιαννακίδη.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η εξέλιξη της διαδικασίας για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου στο Δοξάτο Δράμας.  


Ο Υφυπουργός ενημέρωσε ότι η μελέτη βρίσκεται στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης από τις τεχνικές υπηρεσίες και ότι μετά την άρση κάποιων διαδικαστικών αναχωμάτων που προέκυψαν η δημοπράτηση του έργου θα γίνει εντός των προσεχών ημερών.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Κ.Νευροκοπίου κ.Μελέτης Μαυρίδης, ο οποίος κατέθεσε πρόταση για τη δημιουργία Ενισχυμένου Περιφερειακού Ιατρείου στην Τοπική Κοινότητα Βώλακα. Η περιοχή του Βώλακα επιλέχθηκε λόγω των γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων της αλλά και της αυξημένης συγκέντρωσης εργατικού δυναμικού στην περιοχή.


**************************************************************************************

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Δράμας και τ. Υφυπουργός Υγείας  κ. Χρήστος Αηδόνης, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σκανδαλίδη με θέμα το πρόβλημα που έχει προκύψει με την διάθεση της παραγωγής πατάτας Κ. Νευροκοπίου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Μακεδονίας Ανατολικής-Θράκης κ. Γιαννακίδης και ο Δήμαρχος Κ. Νευροκοπίου κ.Μελέτης Μαυρίδης.
Κατά τη συνάντηση ενημερώθηκε ο κ. Σκανδαλίδης για την εξέλιξη του θέματος με την αδιάθετη ποσότητα της παραγωγής πατάτας Κ.Νευροκοπίου και συζητήθηκαν οι τρόποι και οι μέθοδοι για τη λύση του θέματος.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη για το ίδιο θέμα με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κανελλόπουλο. Στη σύσκεψη αυτή εκτός από τους εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας συμμετείχαν εκπρόσωποι των πατατοπαραγωγών Κ.Νευροκοπίου και εκπρόσωποι του Αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Δράμας και του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.

Ο Γ. Γραμματέας δεσμεύτηκε ότι θα ακολουθήσει συνάντηση με τους εμπόρους που διακινούν την πατάτα Κ.Νευροκοπίου για να αναβρεθεί λύση για τη διάθεση της παραγωγής. Ταυτόχρονα δεσμεύτηκε ότι η πρωτοβουλία για τη δημιουργία ομάδας παραγωγών θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, πέραν της στήριξης της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και των Βουλευτών του Νομού Δράμας που έχει ήδη.