26 Ιαν 2012

Χατζηγεωργιάδης Χαράλαμπος : Η τοποθέτηση της Δημ. Το. Δράμας Νέας Δημοκρατίας στην χτεσινή επίσκεψη του Τομεάρχη Εργασίας

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Χαράλαμπου μέλους ΔΗΜ.Τ.Ο. Δράμας και υπευθύνου τομέα Εργασίας

Αγαπητέ Τομεάρχη Εργασίας του κόμματός μας κ. Νικολόπουλο Νίκο

Από μέρους των εργαζομένων και ιδιαίτερα των ανέργων, αλλά και ειδικότερα της άνεργης νεολαίας, σας καλωσορίζω στην πόλη της ανεργίας.

Δεν είναι τυχαία η πρόσκλησή μας και μας τιμάτε ιδιαίτερα για την άμεση ανταπόκρισή σας, γεγονός που μας δίνει την ελπίδα, την προοπτική ότι αύριο που θα είμαστε κυβέρνηση δεν θα λησμονήσετε την μαρτυρική και ξεχασμένη αυτή πόλη.

Κύριε Τομεάρχη,
Γνωρίζετε, ύστερα και από πρόσφατη επίσκεψή σας στο Νομό μας, τι ακριβώς βιώνει ο συμπολίτης μας.

Έχετε ήδη πληροφορηθεί το ποσοστό ανεργίας στην πόλη μας και ειδικότερα των νέων, ότι δηλαδή οι τέσσερις στους πέντε είναι άνεργοι και ότι επιστρέψαμε, στη δεκαετία του ’60 που δεκάδες χιλιάδες συμπολίτες μας μετανάστευσαν, αναζητώντας την τύχη τους σε ξένες χώρες.

Κύριε Τομεάρχη,

Θα προσπαθήσω με αδρές γραμμές και σύντομα, επιγραμματικά να σας μεταφέρω μια εικόνα της κατάστασης. Ως και εσείς διαπιστώσατε η Δράμα είναι απομονωμένη, καθότι είναι ο μοναδικός Νομός που δεν συνδέεται με την Εγνατία οδό. Αυτό έχει, ως αποτέλεσμα να περιορίζεται ή αν θέλετε να δυσκολεύεται η βατότητα προς την πόλη και τον Νομό. Αυτό έχει επιπτώσεις.

Στο κόστος μεταφοράς προσώπων και αγαθών, στην εύκολη και οικονομική επισκεψιμότητα. Οι κατά καιρούς δεσμεύσεις μέχρι και προσφάτως για την πραγματοποίηση και τέλεση έργων οδοποιίας, με την κατασκευή οδικών αξόνων, περιφερειακών οδών κλπ., μεταφέρονται στο άγνωστο μέλλον, με το πρόσχημα των νέων μελετών και επαναδημοπρατήσεων , γεγονός που επιτείνει την απομόνωσή μας και μας στερεί τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Κύριε Τομεάρχη,

Δεν κινείται τίποτε στην πόλη και στο Νομό σε ό,τι αφορά την εκτέλεση Δημοσίων έργων. Αντιθέτως, κάθε λίγο και λιγάκι, γινόμαστε θύματα της κυβερνητικής πολιτικής με την αποψίλωση της πόλης και του Νομού σε διάφορα επίπεδα.

Χθες μόλις πληροφορηθήκαμε εξώδικα ότι πρόκειται να καταργηθεί το Τμήμα Τεχνικής και Υγειονομικής Επιθεώρησης, προχθές την μεταφορά της έδρας του Τελωνείου, αντιπροχθές την μεταφορά του Στρατολογικού γραφείου, την ακύρωση δρομολογίων του ΟΣΕ, την κατάργηση σοβαρών για την υγεία κλινικών του Νοσοκομείου, όπως της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, αλλά και των ελαχίστων εκείνων ψιχίων παιδείας με τις άστοχες συγχωνεύσεις σχολείων και την κατάργηση του Τμήματος Οινολογίας του Τ.Ε.Ι. κ.ο.κ.

Κύριε Τομεάρχη,

Ευρίσκεσθε σε μια πόλη νεκρή του ενδιαφέροντος της πολιτείας, καθόσον οι απολυμένοι της SOFTEX , των μαρμάρων ΣΚΑΡΗ λησμονήθηκαν απ’ όλους και το  χειρότερο όλων είναι ότι οι μονάδες αυτές παραγωγής και ανάπτυξης, για την πόλη και τον Νομό ενταφιάσθηκαν.

Οι περισσότερες βιοτεχνίες λόγω του ψηλού κόστους εργασίας, των φόρων κλπ. αναγκάσθηκαν να μετεγκατασταθούν σε διπλανές χώρες. Οι εκκλήσεις του Επιμελητηρίου για τη ρύθμιση χρεών  και μείωση του κόστους λειτουργίας δεν λαμβάνονται υπ’ όψη, ο έλεγχος  του παραεμπορίου λόγω πραγματικής και ουσιαστικής αδυναμίας των αρμοδίων Υπηρεσιών δίνει το τελευταίο χτύπημα σε καταστήματα και επιχειρήσεις.

Τέλος τα επανωτά χαράτσια μέσω ΔΕΗ και έκτακτων φορολογήσεων αποτέλεσαν την ταφόπλακα για εμπόρους και επιχειρηματίες της πόλης.

Κύριε Τομεάρχη,

Ζοφερή η εικόνα που επικρατεί στη πόλη και στο Νομό. Βεβαίως το ερώτημα που αιωρούνται είναι, τί περιμένουμε από εσάς και το κόμμα μας;

Κύριε Τομεάρχη,

Αυτό που περιμένουμε κατ’ αρχήν είναι:

α) Μια ίση και δίκαιη αντιμετώπιση σε κάθε επίπεδο, γεγονός που δεν υπήρξε μέχρι σήμερα, έτσι, ώστε ν’ αποκατασταθούν οι ανισότητες, οι εξαιρέσεις π.χ. η χορήγηση του επιδόματος παραμεθορίου περιοχής.

β) Την υιοθέτηση των δίκαιων αιτημάτων των συλλογικών φορέων, ως αυτά αναπτύχθηκαν στις συνεδριάσεις που προκλήθηκαν και πραγματοποιήθηκαν με την μέριμνα  του προέδρου της ΝΟΔΕ και

γ) Την ανοιχτή πόρτα τον δίαυλο επικοινωνίας, αφής στιγμής γίνουμε κυβέρνηση, έτσι, ώστε να υπάρχει αμφίδρομη ενημέρωση, αλλά και υλοποίηση των δικαίων και υλοποιήσιμων αιτημάτων των συμπολιτών μας.

Με την σιγουριά και την δέσμευση γι’ αγώνα μέχρι τελικής δικαίωσης τω πατριωτικών θέσεων του κόμματός μας, ευχόμαστε νίκη για το καλό της πατρίδας και της κοινωνίας, αλλά και προσωπικά σ’ εσάς για τον διαρκή και ακούραστο αγώνα που διεξάγετε.

Ζήτω η Νέα Δημοκρατία

ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Χαράλαμπου μέλους ΔΗΜ.Τ.Ο. Δράμας και υπευθύνου τομέα Εργασίας