5 Ιαν 2012

Σούπερ ΚΑΟΔ, "εξαφάνισε" τον ΠΑΟΚ!

Όπως το 2011 που πήρε την άνοδο στην Α1, έτσι και το 2012 φαίνεται πως... του πάει και ο ΚΑΟΔ ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα χρονιά, "σκορπώντας" τον ΠΑΟΚ με 93-72 για την 11η αγωνιστική της Α1.

Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη ήταν καταιγιστική και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους.


Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο παρκέ με τους Χαντ και Ράιτ να ανοίγουν λογαριασμό στον πίνακα του σκορ. Στο πρώτο δεκάλεπτο ΚΑΟΔ και ΠΑΟΚ βάδιζαν χέρι χέρι στο σκορ με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να πάρει σημαντική διαφορά.

Χαραλαμπίδης και Καλαμπόκης ήταν οι δύο που ξεχώρισαν στην πρώτη περίοδο.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο o ΚΑΟΔ μπήκε πιο δυναμικά και με ένα σερί 9 πόντων κατάφερε να  προηγηθεί με 5 πόντους, τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη του ημιχρόνου. Η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου όμως δεν πτοήθηκε και μείωσε την διαφορά στους τρεις πόντους (43-40), 45 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη.

Στην επανάληψη το παιχνίδι ξεκίνησε πιο νωθρά με τους πρώτους πόντους να σημειώνονται τρία λεπτά μετά την έναρξη του ημιχρόνου. Από τα μισά της τρίτης περιόδου όμως ο ΚΑΟΔ με μπροστάρηδες τον Χαντ και τον Μπάβτσιτς έφτασαν την διαφορά στο +10 (55-45) τέσσερα λεπτά πριν από την λήξη της περιόδου.

Η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη συνέχισε μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου να είναι καλύτερη από τον ΠΑΟΚ και να διατηρεί το προβάδισμα των 12 πόντων (68-56).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με τον ΠΑΟΚ να μην δείχνει σημάδια αντίδρασης. Καλαμπόκης και Ντικούδης προσπαθούσαν μάταια να τραβήξουν από τον... λήθαργο τον ΠΑΟΚ αλλά οι Δραμινοί φαινόταν να έχουν τις απαντήσεις. Χαραλαμπίδης, Χαντ και Μπάβτσιτς έμοιαζαν ασταμάτητοι και το +20 (84-64) υπέρ του ΚΑΟΔ ήρθε δύο λεπτά πριν από την λήξη της αναμέτρησης.

Δεκάλεπτα: 23-23, 44-40, 68-56, 93-72

ΚΑΟΔ (Καλαφατάκης): Χαντ 14 (2), Καρύδας 3 (1), Χαραλαμπίδης 17 (1), Αθηναίου 1, Μισέλ 2, Κιτσούλης, Τσέρανιτς 15, Ζάρας 6 (2), Μπάβτσιτς 19 (1), Κακαρούδης 8, Μονρό 8 (1).

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Γκίντενς 7 (1), Στίγγερς 4, Αράπης, Ντικούδης 20 (1), Καλαμπόκης 15 (2), Ράιτ 15 (1), Γιαννακίδης 5 (1), Καλλές 5, Καλαμπάκας, Λιάπης, Τσακαλέρης 1.


Απόλυτα ικανοποιημένος από την εξαιρετική εμφάνιση των παικτών του, ο προπονητής του ΚΑΟΔ, Γιώργος Καλαφατάκης, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, χαρακτήρισε "ευχής έργον" τη συνεργασία με τους παίκτες του, ενώ τόνισε πως η νίκη επί του Δικεφάλου ανήκει στο παρελθόν:

"Ξεκινήσαμε ιδανικά τη νέα χρονιά με μία μεγάλη νίκη και μία πολύ καλή εμφάνιση. Βρίσκουμε τον καλό μας εαυτό και προσωπικά θεωρώ ότι είναι ευχής έργον να δουλεύω με αυτά τα παιδιά.

Κάναμε σωστή διαχείριση στους 10 που αγωνίστηκαν, ενώ Χαραλαμπίδης, Χαντ και Μονρό ήταν πολύ καλοί.

Το σημερινό αποτέλεσμα πρέπει να το αφήσουμε πίσω και να κοιταξουμε το επόμενο παιχνίδι με το Μαρούσι, το οποίο θα τα δώσει όλα στην μεταξύ μας αναμέτρηση"

Πηγή: superbasket.gr, basketblog.gr