6 Ιαν 2012

Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ενημερώνει τον κόσμο και τους αρμόδιους φορείς με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ/ΕΜΚ, με ισχύ από την Παρασκευή (ημέρα Θεοφανείων) 6-1-2012 και για τις επόμενες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα:

Την Παρασκευή, ημέρα των Θεοφανείων (6-1-2012) προβλέπεται επιδείνωση του καιρού, αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις ανέμους, έντασης 8 με 10 μποφόρ. Χιόνια θα πέσουν σε όλα τα ορεινά.

Το Σάββατο (7-1-2012) στην Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα αρχικά, προβλέπεται κακοκαιρία με χιόνια στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και βροχές και καταιγίδες στα υπόλοιπα, σταδιακά όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα γίνουν παντού βόρειοι 7 με 9 μποφόρ με τάση εξασθένησης το βράδυ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και τις επόμενες ημέρες.