26 Ιαν 2012

Κομοτηνή : Το ΚΤΕΛ Κομοτηνής, επενδύει στον επιβάτη με γνώμονα το συμφέρον του!


Με σεβασμό στα άτομα με κινητικά προβλήματα, δημιουργήθηκε ράμπα πρόσβασης. Εξασφάλισε συνθήκες άνεσης στους μακρινούς προορισμούς, αφού ο επιβάτης απολαμβάνει την αγαπημένη του ταινία, μουσική ή σερφάρει στο διαδίκτυο. Ετοιμάζει 4 δρομολόγια καθημερινά για Βουλγαρία με το άνοιγμα του κάθετου άξονα.

Με ανανεωμένο στόλο λεωφορείων νέας γενιάς και συμπιεσμένα προσιτά εισιτήρια, αποτελεί την κάθετη επιλογή όσων ταξιδεύουν «Θα γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι» υπόσχεται ο πρόεδρος Πέτρος Δεληγκιόζης.

Οι πειρασμοί θα ήταν πολλοί για να απομακρυνθεί το ΚΤΕΛ Κομοτηνής από το κεντρικό του οικόπεδο, κάπως πιο περιφερειακά σε άλλο ιδιόκτητο χώρο, αυτό όμως που λειτούργησε κατά βάση στη διοίκησή του ήταν τελικά η εξυπηρέτηση του μαζικού επιβατικού κοινού και παρέμεινε στην κλασική του θέση στο κέντρο της πόλης.

Εκεί ανακαινίστηκε το κτήριο εκ βάθρων αποκτώντας ένα σύγχρονο αέρα, υπηρετώντας μια μοντέρνα και λειτουργική αισθητική, ενώ απέκτησε και ανανεωμένο στόλο λεωφορείων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τη γενικότερη πολιτική της διοίκησής του για να προσεγγίσει το κλίμα που υπάρχει, με μειωμένες προσιτές τιμές στη διακίνηση των επιβατών, αλλά και των εμπορευμάτων.

«Θα γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι», θα πει στο «Χρόνο» ο πρόεδρός του Πέτρος Δεληγκιόζης, άτομο χαμηλών τόνων, αλλά της ουσίας, εξηγώντας ότι αυτό εφαρμόζεται στην πράξη. Ήδη το εισιτήριο για την Αθήνα με επιστροφή κοστίζει μόνο 90 ευρώ και για τους φοιτητές για ταξίδι μετ’ επιστροφής στην πρωτεύουσα μόνο 70 ευρώ!

Το ΚΤΕΛ επίσης δημιούργησε οργανωμένη υπηρεσία δεμάτων με τη μορφή courier, που κάνει αποστολές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, σε όποια διεύθυνση επιθυμεί ο αποστολέας με τις πιο συμφέρουσες τιμές όπως μας πληροφορούν.

Ήδη ο στόλος του με 51 υπεραστικά λεωφορεία, 5 τουριστικά και 5 μίνι μπας, είναι στρατευμένος στη διάθεση του επιβατικού κοινού. Στα μακρινά δρομολόγια οι οδηγοί φορούν μπλε στολή με γραβάτα, τα τέσσερα λεωφορεία αυτών των δρομολογίων έχουν διαρκές ίντερνετ, ώστε ο επιβάτης με το λαπ τοπ να σερφάρει στο διαδίκτυο και να παρακολουθεί τα mail του, να απολαμβάνει τις ταινίες ή την μουσική της αρεσκείας του.

«Εμείς ήμασταν οι πρωτοπόροι και με χαρά βλέπουμε να μας ακολουθούν κι άλλα ΚΤΕΛ», θα πει ο πρόεδρος που διαρκώς σκέφτεται την ανάπτυξη της πολυμετοχικής εταιρίας. Στις καινοτομίες η κάρτα πολλαπλών διαδρομών με bonus  έκπτωση 20% για όλες τις διαδρομές. Αυτό που υπολείπεται είναι η τοποθέτηση του αυτόματου μηχανισμού στα σταθμαρχεία Σαπών και Ιάσμου, ώστε να μπορεί να ενεργοποιείται η κάρτα με τη σχετική έκπτωση.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΚΤΙΡΙΑΚΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ
Ο εσωτερικός πάντως χώρος του σταθμαρχείου είναι πολύ φιλόξενος κι όμορφος, σύντομα θα έχουν ολοκληρωθεί τα wc στο υπόγειο και το έργο ριζικής ανακαίνισης θα πάρει τέλος αφού πλέον το κτήριο θα είναι κι από μόνο του ένα στέκι και σημείο συνάντησης όσων ταξιδεύουν.

Με το κυλικείο του και ποικιλίες καφέ, τοστ κλπ, με την αίθουσα αναμονής και κυρίως με αξιόπιστα λεωφορεία, έμπειρους και συνεπείς οδηγούς, με καθορισμένα δρομολόγια στο νομό και τις μεγάλες πόλεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ 4 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Αν ανοίξουν τα σύνορα με τη Βουλγαρία και τον κάθετο άξονα Κομοτηνής - Νυμφαίας-Μακάζα το ΚΤΕΛ ετοιμάζει άμεσα 4 δρομολόγια ημερησίως με πόλεις της Βουλγαρίας και δημιουργείται μια άλλη προοπτική.

Ήδη και η εικόνα του προσωπικού και των οδηγών αλλάζει, ευπρεπίζεται και υιοθετείται η στολή που θα είναι μπλε με σιέλ πουκάμισο και γραβάτα, όπως συμβαίνει στο εξωτερικό. Οι στολές αναμένεται να είναι έτοιμες την προσεχή εβδομάδα, ενώ προηγήθηκε η εφαρμογή του μέτρου αυτού για τα υπεραστικά δρομολόγια. 

Πηγή: www.xronos.gr