13 Ιαν 2012

Αργύρης Πατακάκης : Ανήθικο άνθρωποι των Τραπεζών να γίνονται Πρωθυπουργοί. Ντράγκι - Μόντι - Παπαδήμος

Εφημερίδα Ψίθυροι 12/1/2012

Κε Πατακάκη να σας ευχηθώ καλή χρονιά αν και το 2012 προβλέπεται να είναι χειρότερο από το 2011…
Να ευχηθώ και εγώ καλή χρονιά, σε εσάς και σε όλον τον κόσμο και να βρει η Πατρίδα μας τον βηματισμό της και τον δρόμο προς την ανάπτυξη.

Αν και μόλις πέρασαν ημέρες χαράς και γιορτών, υπάρχει πολύς κόσμος που είναι στα όρια της εξαθλιώσεις.

Κε Φυλακτέ, ποτέ δεν πρέπει να ξεχάσουμε τις ημέρες της ντροπής που ζούμε, γιατί αυτές θα μας οδηγήσουν στις ημέρες της εθνικής υπερηφάνειας και της ατομικής ευημερίας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι αυτοπυρπολούνται συνάνθρωποι μας έξω από τράπεζες, άστεγοι πεθαίνουν από το κρύο, παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία από ασιτία, οικογένειες δεν έχουν πετρέλαιο για να ζεσταθούν και οι νέοι της χώρας μας αναζητούν το μέλλον τους σε άλλους τόπους. Δεν αξίζει τόσος πόνος σ’ αυτόν τον όμορφο λαό.

Πώς φτάσαμε ως χώρα σε αυτά τα δραματικά αδιέξοδα;

Κατά την άποψη μου, τα κυριότερα αίτια είναι η γραφειοκρατία, η πολυνομία, το μη σταθερό φορολογικό πλαίσιο και η διαφθορά που ανθεί ακόμα και σήμερα. Αν η Πατρίδα μας έφτασε εδώ που έφτασε, το οφείλει σε μεγάλο βαθμό και στην κατάργηση κάθε έννοιας ιεραρχίας στο εσωτερικό της δημόσιας διοίκησης. Ξεκινώντας το 1982 με την κατάργηση των Γενικών Διευθυντών και την αντικατάστασή τους από συμβούλους και στην συνέχεια με την επιβολή των κλαδικών στο κράτος που κορυφώθηκε με το να καταστούν ακόμη και οι υπουργοί αναλώσιμοι.

Υπάρχει διέξοδος;

Από το 2009 έως σήμερα η Πατρίδα μας ζει στον αστερισμό των εκβιασμών της Τρόικας και των τραπεζών, με αποτέλεσμα η πραγματική της οικονομία έχει χρεοκοπήσει. Οι πολιτικοί και τα συστήματα εξουσίας συστηματικά εκχωρούν τις αρμοδιότητές του κράτους σε ξένους και λειτουργούν αποκλειστικά προς όφελος των πιστωτών μας. Με το άρθρο 14 παράγραφος 5 του μνημονίου, καταργείτε η εθνική μας κυριαρχία και η χώρα περιέρχεται σε κατάσταση κατοχής από τους ξένους.

Όμως στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Όλοι μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για να βρεθεί διέξοδος και αυτόν τον αγώνα μπορούμε και πρέπει να τον κερδίσουμε. Η Πατρίδα μας χρειάζεται άμεσα μια ισχυρή κυβέρνηση, λαϊκή, πατριωτική, κοινωνικά φιλελεύθερη και δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς και αδικίες ιδιαίτερα στις αδύναμες κοινωνικά ομάδες. Ο Έλληνας πολίτης κουράστηκε να ακούει για καλύτερες ημέρες, ενώ βλέπει άνεργο το παιδί του, με μικρότερο μισθό τον ίδιο και τους γνωστούς του να ψάχνουν για δουλειά.

Ο Ελληνικός λαός έχει πει «φτάνει πια» και έχει στείλει το παλιό πολιτικό σύστημα στα αζήτητα, αλλά κάποιοι αρνούνται πεισματικά να το καταλάβουν.

Πώς είδατε την κυβέρνηση Παπαδήμου;

Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας του Γεωργίου Παπανδρέου να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Η κυβέρνηση Παπαδήμου είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας του Γεωργίου Παπανδρέου να ασκήσει τα καθήκοντά του που αφού οδήγησε την χώρα στην διάλυση, δραπέτευσε και παρέδωσε την χώρα στο έλεος των κερδοσκόπων. Ήταν απαραίτητο να υπάρξει κυβέρνηση, δεν συμφωνώ όμως με μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει την λαϊκή εντολή, η οποία έχει ειδικό σκοπό και είναι ορισμένου χρόνου, στο να αποτελείται από 50 υπουργούς. Είναι απαράδεκτο και προκλητικό σε αυτήν την περίοδο που ο λαός λέει «το ψωμί ψωμάκι», να στοιβάζονται 3 και 4 υπουργοί και στρατιές συμβούλων σε κάθε υπουργείο, τις πιο πολλές φορές χωρίς καν συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Επίσης κατά την άποψή μου είναι ανήθικο άνθρωποι των Τραπεζών να γίνονται Πρωθυπουργοί. Ντράγκι- Μόντι- Παπαδήμος.

Καλά το μνημόνιο είναι το μόνο που ευθύνεται για αυτήν την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα;
Όχι βέβαια η κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα οφείλετε και στις χρόνιες παθογένειες της Ελληνικής οικονομίας. Απλά με την πολιτική του μνημονίου παγιώθηκε η ύφεση και εκτινάχθηκε η ανεργία. Η οικονομική πραγματικότητα που αφήνει πίσω του το μνημόνιο είναι τόσο τραγική για τον απλό πολίτη, που από όπου και αν κοιτάξεις, βλέπει μόνο ανεργία, λουκέτα, φόρους, περικοπές και πάλι νέους φόρους και χαράτσια.

Επιγραμματικά μόνο δείτε την οικονομική πραγματικότητα που επικρατεί αυτήν την στιγμή. Η ανεργία ξεπέρασε τις 850.000 και η ανεργία των νέων ξεπέρασε το 48%. Το εμπόριο συρρικνώθηκε κατά 40%. Τέσσερεις στους δέκα Έλληνες χτύπησαν την πόρτα στους τοκογλύφους. Τα λουκέτα στην αγορά φτάνουν τις 450.000 και τα 2,7 δις ευρώ ξεπέρασαν οι ακάλυπτες επιταγές. Την ίδια ώρα το αντίκτυπο στην κοινωνία είναι 300 χιλιάδες οι συμπολίτες μας που δεν έχουν να πληρώσουν ΔΕΗ και ΟΤΕ, χιλιάδες οικογένειες σταμάτησαν τα φροντιστήρια των παιδιών τους ενώ πάνω από 350 χιλιάδες είναι τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα. 

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αυτήν την τραγική κατάσταση της κοινωνίας η εκκλησία μας δίνει χιλιάδες συσσίτια καθημερινά σε όλη την επικράτεια. Οι Έλληνες αυτήν την ώρα ζουν τις πιο δύσκολες στιγμές της οικονομικής ισοπέδωσης. Βιώνουν στο σύνολο τους με τον πλέον οδυνηρό τρόπο τις οριζόντιες και κάθετες μειώσεις μισθών και συντάξεων, από μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε ακριβώς το αντίθετο.

Μικρογραφία των όσων συμβαίνουν στην χώρα βλέπουμε και στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Ως περιφερειακός σύμβουλος βλέπετε κάποια προοπτική για την ευρύτερη περιοχή και ειδικότερα για τον Νομό Δράμας;

Η Περιφέρεια μας έχει μεγάλες δυνατότητες για να ανάπτυξη έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα την τουριστική αξιοποίηση της, η οποία αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς και την αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και των δυνατοτήτων που διαθέτει για ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Εδώ θα πρέπει να τονίσω ότι η αξιοποίηση του προγράμματος ΕΣΠΑ και τα ενεργειακών επενδυτικών προγραμμάτων που θα μπορούσαν να δώσουν άμεσα μια αναπτυξιακή προοπτική στην Περιφέρειά μας και καθυστερούν αδικαιολόγητα.

Τελικά κατά την άποψή σας ο πραγματικός μονόδρομος εξόδου από την κρίση περνάει από την ανάπτυξη και τις επενδύσεις;

Ανάπτυξη στην πράξη. Χωρίς ανάπτυξη, χωρίς επενδύσεις δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση.

Ακόμη χρειάζεται πολιτική ανδρεία στον πολύ σημαντικό τομέα της ενέργειας ώστε οριοθετήσουμε επιτελούς την Α.Ο.Ζ . μας που μπορεί να δώσει μια σημαντική δυναμική βοήθεια στην αποπληρωμή του χρέους χωρίς να χρειάζεται να κόβουμε μισθούς και συντάξεις. Αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπορούν αυτοί που μας οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή να μας οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Πουλώντας ελπίδες και κλέβοντας τα όνειρα του λαού μας, πολιτικοί ανίκανοι μας οδήγησαν στην καταστροφή. Πιστεύω ότι μπορούμε να μετατρέψουμε τον φόβο, την οργή και την αγανάκτηση σε δύναμη, σε ιδέες και δημιουργική ενέργεια. Μπορούμε να αγωνιστούμε για την αναγέννησης χώρας μας. Μπορεί να ξαναβρεί η πατρίδα μας τον βηματισμό της που θα την οδηγήσει στην ανάπτυξη και την ευημερία.

Έχετε ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό. Υπηρετήσατε όλους τους βαθμούς αυτοδιοίκησης, διατελέσατε Δήμαρχος Νευροκοπίου, Αντιπρόεδρος στο Επιμελητήριο, Νομαρχιακός Σύμβουλος, Αντινομάρχης, Περιφερειακός Σύμβουλος, ενώ είστε ιδρυτικό μέλος της ΝΔ όπως και της ΟΝΝΕΔ που στο παρελθόν διατελέσατε Πρόεδρος της στην Δράμα. Πού σταματούν οι πολιτικές φιλοδοξίες σας;

Υπηρετώ την ΝΔ από την ίδρυσή της και θυμάμαι με πολύ μεγάλη συγκίνηση τα ωραία αγωνιστικά χρόνια στην ΟΝΝΕΔ, όπου διετέλεσα πρόεδρος.

Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν αγωνιστής και στρατιώτης αυτής της μεγάλης παράταξης.

Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία και με την εμπειρία τόσων χρόνων, αποφάσισα να θέσω υπό την κρίση του κόμματος την υποψηφιότητά μου για την ένταξη μου στο ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες Βουλευτικές εκλογές. Πιστεύω ότι μπορώ να προσφέρω πολλά ακόμα στον τόπο μου και η μέχρι τώρα πορεία μου το έχει αποδείξει στην πράξη.

Πιστεύετε στον Αντώνη Σαμαρά;
Με τον Αντώνη Σαμαρά μας συνδέουν δεσμοί φιλίας. Τον εκτιμώ για τον δυναμισμό του και τις ξεκάθαρες και πατριωτικές θέσεις του. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα ότι σε αυτήν την συγκυρία ηγείται της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.

Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;

Να ευχηθώ σε όλους τους δραμινούς υγεία, δύναμη και ότι καλύτερο το 2012.
Να ξαναγεννηθεί η ελπίδα και να επιστρέψει το όραμα για μια Ελλάδα εθνικά υπερήφανη και κοινωνικά δίκαιη. Η αναγέννηση και η ανανέωση του πολιτικού συστήματος είναι μονόδρομος. Πιστεύω ότι μόνο όλοι μαζί μπορούμε.