15 Ιαν 2012

Δόξα Δράμας: Ήττα από τον ΟΦΗ-2-0 - Κατσαβάκης: «Θέλουμε ενίσχυση» - Κατσικογιάννης: «Η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου»

Με τον Φώτη Παπουλή να σκοράρει στο 50' και στο 86' ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες στη Super League. Η ομάδα του Αναστόπουλου νίκησε 2-0 τη Δόξα και πήρε τα πάνω της για τη δύσκολη συνέχεια.

Από μαχητικότητα η Δόξα πάει καλά. Το ζουμί της λείπει. Τουλάχιστον αυτό έδειξε (και) στον αγώνα με τον ΟΦΗ, ο οποίος μπήκε με το άγχος της νίκης μετά το σερί των αρνητικών αποτελεσμάτων.

Η εικόνα του αγώνα:
 
Οι Κρητικοί ήταν δραστήριοι και κυκλοφορούσαν τη μπάλα, αλλά έπεφταν πάνω στο τείχος των φιλοξενούμενων, οι οποίοι παρατάχθηκαν με πρωταρχικό στόχο να μη χάσουν.

Στο δεύτερο μέρος ο ΟΦΗ ευτύχησε να βρει γρήγορα τον δρόμο προς τα δίχτυα και να πάρει κεφάλι με σκόρερ τον Παπουλή στο 50ο λεπτό. Το γκολ αυτό ήρθε να δώσει τέλος στην επιθετική δυστοκία των κρητικών, που είχαν να σκοράρουν για 560'!

Το ματς είχε έρθει πλέον στα μέτρα των γηπεδούχων, αφού οι Δραμινοί δεν έδειχναν να έχουν τη δύναμη και κυρίως τον τρόπο να αντιδράσουν. Μπορεί η ομάδα του Κατσαβάκη να βγήκε μπροστά, ο ΟΦΗ όμως είχε το νου του στην άμυνα και απέφυγε τα αβίαστα λάθη.

Ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε στο 86ο λεπτό όταν ο Φώτης Παπουλής εκμεταλλεύτηκε τη συνεργασία Μπούρμπου-Καμπάνταη και σε κενή εστία έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για να γράψει το τελικό 2-0.

Το κλειδί του αγώνα:

Είναι από τα παιχνίδια που είθισται να κρίνονται υπέρ της ομάδας που σκοράρει πρώτη. Αυτή ήταν ο ΟΦΗ, ο οποίος όντας ανώτερος της Δόξας πήρε αυτό που του άξιζε.

Ο αδύναμος κρίκος:

Με μία μόλις ευκαιρία δεν μπορείς να διεκδικήσεις κάτι περισσότερο στο παιχνίδι. Το τίποτα δηλαδή. Ο λόγος για τη Δόξα που έπαιξε για να μη χάσει και έχασε.

MVP:

Σταθερή αξία ο Φώτης Παπουλής στον εφετινό ΟΦΗ. Σκόραρε δις και οι Κρητικοί πήραν το τρίποντο.

Κατσαβάκης: «Θέλουμε ενίσχυση»

Δύο στιγμές αδράνειας, έκριναν τον αγώνα με τον ΟΦΗ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Μάκης Κατσαβάκης, ο οποίος επανέλαβε την ανάγκη της Δόξας Δράμας για ενίσχυση.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης του «Γεντί Κουλέ», στην οποία η ομάδα του γνώρισε την ήττα με 2-0, ο τεχνικός των Δραμινών τόνισε αρχικά:

«Ξεκινήσαμε με στόχο να σκοράρουμε και γι’ αυτό πιέσαμε ψηλά. Δεν απειληθήκαμε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος, εκεί όμως που πιστεύαμε ότι ελέγχαμε το ματς, δεχθήκαμε δύο γκολ από ισάριθμες λανθασμένες δικές μας εκτιμήσεις. Είχαμε την αίσθηση, ότι όσο περνούσε ο χρόνος και ο ΟΦΗ δεν σκόραρε, θα βρίσκαμε διαδρόμους και θα βγαίναμε με αξιώσεις στην κόντρα. Επαιξε όμως σημαντικό ρόλο το γρήγορο γκολ που δεχθήκαμε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου. Δεν είναι εύκολο το έργο μας. Παίξαμε Τετάρτη, είχαμε ματς και σήμερα. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούμε».

Στη συνέχεια, ο Κατσαβάκης αναφέρθηκε και στον αντίπαλο.

«Ο ΟΦΗ καταβάλλει τεράστια προσπάθεια και του εύχομαι ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια. Αποδεικνύει ότι είναι πλήρης ομάδα με ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις γραμμές. Αν δεν είχε να αντιμετωπίσει οικονομικά προβλήματα, θα μπορούσε να κάνει ακόμα καλύτερη πορεία»

Κατσικογιάννης: «Η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου»

Ως την κορυφαία στιγμή της καριέρας του χαρακτήρισε την υποδοχή που του επεφύλαξαν οι οπαδοί του ΟΦΗ και τη βράβευση που προηγήθηκε το αγώνα, ο Γιώργος Κατσικογιάννης.

Ο μέσος της Δόξας αποθεώθηκε από τους φίλους των Κρητικών, ενώ λίγο πριν την έναρξη του αγώνα του Γεντί Κουλέ, τιμήθηκε για την προσφορά του στον ΟΦΗ. Μιλώντας στην κάμερα της Nova, ο Κατσικογιάννης δήλωσε ότι «σήμερα έζησα τις καλύτερες στιγμές της καριέρας μου. Ευχαριστώ τον συγκλονιστικό κόσμο του ΟΦΗ. Από την πρώτη μέρα που πήγα στο Ηράκλειο με αγκάλιασε και είμαι πολύ χαρούμενος που συνέδεσα το όνομά μου με την άνοδο της ομάδας στη Super League. Ελπίζω κάποια μέρα να επιστρέψω στο Ηράκλειο».

Αναφερόμενος στον αγώνα με τους Κρητικούς, ο Κατσικογιάννης, ο οποίος υποφέρει από αιμάτωμα στο ισχίο (τραυματίστηκε σε μια σύγκρουση με τον Βάντο) ισχυρίστηκε ότι «κάναμε μεγάλη προσπάθεια. Στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε καλά, στο δεύτερο όμως δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Πρέπει να ξεχάσουμε αυτό το παιχνίδι γιατί ακολουθεί η αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Εχουμε πάρει ισοπαλίες από ΑΕΚ και Ολυμπιακό και ελπίζω να τριτώσει το καλό».

Πηγή: contra.gr, onsports.gr