5 Δεκ 2011

ΠΑΜΕ Δράμας: Όχι στις μειώσεις μισθών στα Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΡΑΜΑΣ ΑΕ


Κάτω τα χέρια από τις Συλ. Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στις μειώσεις μισθών στα Γ.ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΡΑΜΑΣ ΑΕ


Η διοίκηση  της εταιρείας "Γ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΡΑΜΑΣ ΑΕ" ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της ότι, ….προκειμένου να εξασφαλίσει την λειτουργία της στους σημαντικότερους τομείς των δραστηριοτήτων της και να διατηρήσει τις θέσεις εργασίας των εργαζομένων της…, επιβάλλεται … η κατάρτιση επιχειρηματικής συλλογικής σύμβασης που θα προβλέπει μείωση 20% των μισθών και ημερομισθίων των εργαζομένων και πρόσληψη νέων εργαζομένων, όπου η εταιρεία χρειάζεται, με ατομικές συμβάσεις εργασίας….


Και στο Νομό μας η επίθεση των εργοδοτών στους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζομένων βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με την εφαρμογή του νόμου για την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ που οδηγεί σε μείωση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

Η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την στήριξη της  ΝΔ  και του ΛΑΟΣ αλλά  και η σημερινή συγκυβέρνηση των τριών κόμματων με πρωθυπουργό τον Παπαδήμο, ταγμένες και αποφασισμένες να προσφέρουν γη και ύδωρ στους επιχειρηματίες, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις συνθλίβοντας τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Μπροστά σ' αυτό το συντονισμένο αντεργατικό μέτωπο οι εργαζόμενοι πρέπει να συντονίσουν τη δική τους δράση, συνειδητοποιώντας ότι η ανοχή και η σιωπή δεν πρόκειται να τους σώσει από την απόλυση. Δεκάδες απολύθηκαν τον τελευταίο καιρό αφού πρώτα σιώπησαν και ανέχθηκαν (όπως στα ΜΑΡΜΑΡΑ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ "ΜΠΥΡΟΣ, Ι. Ν. Χ., Ο.Ε.")

Καλούμε κάθε εργαζόμενο

Να συντονιστεί σε ταξική κατεύθυνση.

Να εγκαταλείψει ΑΜΕΣΑ τα κόμματα του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) και τα συνδικαλιστικά δεκανίκια τους που βάζουν πλάτη στις εργοδοσίες.

Να απευθυνθεί, να συσπειρωθεί στο Π.Α.ΜΕ και να ενημερώνει την Γραμματεία Δράμας στο τηλέφωνο: 6970834017

Είναι θέμα ευθύνης του κάθε εργαζόμενου απέναντι στον εαυτό του, την οικογένειά του, τα παιδιά του.

Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία, η φτωχή αγροτιά να δυναμώσουν τους ταξικούς αγώνες και τη συμμαχία τους. Να βάλουν ως στόχο να πάρουν στα χέρια τους τα μέσα παραγωγής και την εξουσία.

 •Να δυναμώσει παντού η αλληλεγγύη ανάμεσα στην εργατική τάξη.
 •Να γενικευτεί το κύμα ανυπακοής.
 •Κανένας μόνος του στην επίθεση των εργοδοτών, στις απολύσεις.
 •Να φορολογηθούν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με 45%.
•Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Όχι στις μειώσεις μισθών.
•Να καταργηθούν τώρα οι αντεργατικοί νόμοι για τις Συλλογικές Συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις.


Π.Α.ΜΕ

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΡΑΜΑΣ

τηλ: 6970834017

Drama-tika.blogspot.com, Ειδήσεις της Δράμας