5 Νοε 2011

Ξάνθη: Xωρίς πρόβλημα συνεχίζονται τα σχολικά δρομολόγια

Κανονικά συνεχίζονται τα σχολικά δρομολόγια στην Ξάνθη καθώς οι εμπλεκόμενοι διαψεύδουν τα σενάρια που έκαναν λόγο για διακοπή των δρομολογίων λόγω οφειλών προς τους μεταφορείς.

Ο Πρόεδρος του ΚΤΕΛ Ξάνθης Θέμης Γεωργιάδης, σε δήλωσή του επισημαίνει ότι κανένας κίνδυνος για διακοπή των δρομολογίων δεν υπάρχει, οι πληρωμές βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο ενώ μέσα στο Νοέμβριο δρομολογείται η υπογραφή νέας – μειωμένης σε κόστος- σύμβασης. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ Ξάνθης τα δρομολόγια συνεχίζονται κανονικά τόσο από το ΚΤΕΛ που έχει τον κύριο όγκο, όσο και από τα ΤΑΞΙ και τα ΑΣΤΙΚΑ. Μάλιστα σημειώνει ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και την Αντιπεριφέρεια. Η σύμβαση εξάλλου που θα υπογραφεί, αισθητά μειωμένη σε σχέση με τις προηγούμενες, θα αφορά στα δρομολόγια του τέταρτου εξαμήνου του 2011. 

Τέλος, όπως είχε αναφερθεί και παλαιότερα, από την 1/1/12 η δικαιοδοσία περνά οριστικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μετά τη μεταβατική περίοδο των Περιφερειών και ήδη βρίσκονται σε διαδικασία προκήρυξης των σχετικών διαγωνισμών των κατά τόπους Δήμων, για τις σχολικές μεταφορές. 

Πηγή:xanthipress.gr
Νέα και Ειδήσεις της Ξάνθης, drama-tika.blogspot.com