18 Νοε 2011

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ : Πολιτικός ρεβανσισμός στο Δήμο Δράμας

Στην πολιτική όπως και στη ζωή όλα τα πράγματα δεν είναι αντιπαραθέσεις και διαμάχες. Υπάρχει και ο σεβασμός προς την αντίθετη άποψη αλλά κυρίως και πάνω απ’ όλα υπάρχει σεβασμός προς την αξιοπρέπεια και την προσωπικότητα του ανθρώπου.

Το τελευταίο διάστημα, εντονότερα και συχνότερα από ποτέ, γινόμαστε μάρτυρες καταγγελιών και γεγονότων μέσα στο Δήμο Δράμας. 


Το Δημαρχείο που πριν από ένα χρόνο εγκαινιάσαμε θα έπρεπε να αποτελεί το «σπίτι του λαού» της Δράμας. Κι όμως η δημοτική αρχή το μετέτρεψε σε «παράγκα» της. Ειδικότερα ο τρίτος όροφος του Δημαρχείου τελεί υπό κατάληψη από τον άφαντο Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους έμμισθους συμβούλους τους.

Μια κατάληψη που γίνεται από τον Ιανουάριο του 2011 και οδηγεί σε μεθοδική και συστηματική αποψίλωση με αυταρχικό και φασιστικό τρόπο. Σταδιακά όλοι οι υπάλληλοι και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που στελεχώνανε τα γραφεία του 3ου ορόφου μεταφέρθηκαν είτε στο ισόγειο είτε στον πρώτο είτε στο δεύτερο όροφο του κτιρίου. 

Και βλέπουμε τώρα το φαινόμενο να συνωστίζονται 5 και 6 υπάλληλοι σε κάθε γραφείο των άλλων ορόφων ενώ στον 3ο όροφο υπάρχει αναξιοποίητος χώρος. Φυσικά τον μισό όροφο καλύπτει το νέο χλιδάτο και αντιλειτουργικό γραφείο του απόντα Δημάρχου. Και εύλογα αναρωτιόμαστε: για ποιόν λόγο ξοδεύτηκαν 50.000 ευρώ για ένα γραφείο που μένει άδειο;

ΝΟΣΤΑΛΓΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 1980!

Τελευταίο φασιστικού τύπου χτύπημα της ανίκανης και επικίνδυνης δημοτικής αρχής, η δίωξη με χυδαίο και σκαιό τρόπο του Γενικού Διευθυντή του Δήμου Δράμας. Κι επειδή τα γραπτά μένουν ας μάθει η δραμινή κοινωνία τι έγραφε στο «Υπηρεσιακό Σημείωμά» του ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης με ημερομηνία 17 Νοεμβρίου 2011: «…Καλείσθε να μετακινηθείτε άμεσα, εντός της ημέρας, από τον χώρο που σταγάζονταν η Γενική Διεύθυνση…Μετακινούμενος θα παραλάβετε αποκλειστικά και μόνο τα προσωπικά σας είδη και θα αφήσετε το σύνολο του εξοπλισμού (έπιπλα, σκεύη, κάθε είδους συσκευές, ηλεκτρονικά μηχανήματα κτλ).

Βέβαια είχε προηγηθεί και προφορική εντολή του κ. Μλεκάνη επίσης με αυταρχικό τρόπο. Κι αναρωτιόμαστε πάλι: από πότε και από πού αντλεί το δικαίωμα ο κ. Μλεκάνης να δίνει εντολές; Εκτός αν το παίζει Δήμαρχος για να καλύψει την ανυπαρξία του Δημάρχου.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το δίδυμο Χαρακίδη-Μλεκάνη και οι σκοτεινοί τους συνεργάτες, κρυβόμενοι πίσω από την ανωνυμία ενός blog, συκοφαντούν και σπιλώνουν ανθρώπους και οικογένειες με τον πιο χυδαίο τρόπο. 

Τελευταίο παράδειγμα ότι αυτό το blog ελέγχεται κατά πάσα πιθανότητα από την ηγετική ομάδα του Δήμου, είναι μία από τις τελευταίες εμετικές αναρτήσεις με τίτλο «Ξεβρομίζει ο 3ος όροφος του Δημαρχείου», στην οποία γινότανε αναφορά στη «ξήλωμα» του Γενικού Διευθυντή και στην τοποθέτησή του σε «λαγούμι» στο υπόγειο πριν καν το μάθει και ο ίδιος. Απορίας άξιο είναι γιατί η συγκεκριμένη ανάρτηση αποσύρθηκε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευσή της. Τι φοβήθηκαν οι δειλοί συντάκτες της;

Δυστυχώς γι αυτούς όλη η Δράμα κατάλαβε και καταλαβαίνει τα βρόμικα παιχνίδια τους.

Ευτυχώς για το δραμινό λαό έγιναν γρήγορα αντιληπτοί οι σκοτεινοί σκοποί και οι επιδιώξεις τους και σύντομα θα τους βάλει στη θέση που τους αξίζει.

Η παράταξή μας «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα», δηλώνει προς όλους τους δραμινούς ότι θα προστατεύσει με κάθε τρόπο τους δημοτικούς υπαλλήλους που αδίκως διώκονται και θα κάνει ότι είναι δυνατό να αποκαταστήσει την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια του Δήμου Δράμας.

«ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ – ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ»
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ