5 Νοε 2011

Συνεδρίαση επιτροπής πολιτισμού-τουρισμού στην Π.Ε. Δράμας

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας η τακτική συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού-Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ. 

Στη συνεδρίαση συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, το θέμα του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού και τέθηκε ως στόχος η έναρξη της λειτουργίας του στις αρχές Δεκεμβρίου.


Επιπλέον, μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γ. Ξανθόπουλου, εγκρίθηκε από την επιτροπή η συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στη χρηματοδότηση της Ονειρούπολης του Δήμου Δράμας με το ποσό των 10.000€.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης απηύθυνε χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, κ. Α. Γιαννακίδης, εκφράζοντας την πρόθεση της Περιφέρειας για περαιτέρω στήριξη του έργου της επιτροπής προκειμένου να αυξηθεί η συμμετοχή των δράσεων τουρισμού και πολιτισμού στο περιφερειακό ΑΕΠ.

Μετά το πέρας των εργασιών ακολούθησε, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, ξενάγηση των μελών της επιτροπής σε σημαντικούς αναπτυξιακούς και τουριστικούς πόλους της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις στο Οινοποιείο Κ. Λαζαρίδη, στο εργοστάσιο κατεργασίας μαρμάρου της εταιρείας FHL Κυριακίδης και στο σπήλαιο των πηγών Αγγίτη (Μααρά).

Από το Γραφείο Τύπου
της Περιφέρειακής Ενότητας Δράμας