18 Νοε 2011

Γίνεται ΔΕΚΟ η ΣΕΚΑΠ; Οι φήμες αναστατώνουν!

Αναστάτωση στους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ προκαλεί η φήμη των τελευταίων ημερών για ένταξή τους στο καθεστώς των ΔΕΚΟ, μέσω του οποίου μπορούν να οδηγηθούνε σε μέτρα όπως η εφεδρεία ή σε απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις. 

Παρότι η υπόθεση αφορά σε φημολογία και όχι σε διασταυρωμένες πληροφορίες, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην καπνοβιομηχανία, που βιώνει ήδη σοβαρά προβλήματα από τη στάση της ΑΤΕ. Καμία επίσημη τοποθέτηση δεν έχει υπάρξει για το ζήτημα που ανέκυψε ενώ σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες οι συνδικαλιστές εξέτασαν το ενδεχόμενο αγωγών εναντίον της ηγεσίας της ΑΤΕ. Πάντως η περίπτωση της μετατροπής της ΣΕΚΑΠ σε καθεστώς ΔΕΚΟ, προσκρούσει σε αλληλοσυγκρουόμενες απόψεις εργατολόγων. 

Παραιτήθηκαν Διευθυντές;
Μάλιστα, η φημολογία που έχει αναπτυχθεί κάνει λόγο και για πιθανότητα παραιτήσεων διευθυντικών στελεχών της επιχείρησης και έντονο παρασκήνιο που εμπεριέχει και εσωτερικές κόντρες ενόψει των εξελίξεων. 

Όλο αυτό το εκρηκτικό μίγμα, προκαλεί αναστάτωση λίγο πριν την κρίσιμη επανάληψη της Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας στις 11 το πρωί της Παρασκευής. Η αναβληθείσα, μετά από αίτημα της ΣΕΚΕ, Γενική Συνέλευση δεν είναι δεδομένο ότι θα διεξαχθεί και ενώ το Δ.Σ. της εταιρίας τελεί υπό παραίτηση που ακόμη δεν έχει υποβληθεί εγγράφως, εν αναμονή κινήσεων της ΑΤΕ. 

Πηγή:xanthipress.gr