19 Νοε 2011

Ξάνθη: καταρχήν συμφωνία Τσεγγελίδη με Καφέ Μπαρ

Για καταρχήν συμφωνία στο θέμα τσιγάρου και καθισμάτων έκαναν λόγο ιδιοκτήτες καφέ και δημοτική αρχή, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις. 

Τη διάθεση τους να συμβάλουν στην εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας σε ότι αφορά το κάπνισμα, την ηχορύπανση καθώς και την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων εξέφρασαν κατά τη τους συνάντηση με τον πολιτικό προϊστάμενο της δημοτικής αστυνομίας τα μέλη του σωματείου καφέ μπαρ Ξάνθης.

Σύντομα αναμένεται και μια νέα συνάντηση ώστε οι δυο πλευρές να περάσουν και στο κομμάτι της εφαρμογής όσων ειπώθηκαν κατά τη σύσκεψη αυτή.

Έθεσαν χρονοδιάγραμμα οι επαγγελματίες
Η συνάντηση του αρμόδιου Αντιδήμαρχου Γιάννη Τσεγγελίδη με μέλη του σωματείου ιδιοκτητών καφέ μπαρ της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης προκειμένου να τεθεί επί τάπητος το ζήτημα που δημιουργείται με τη νομοθεσία για το κάπνισμα. Συμμετείχαν σχεδόν 60 από τα 70 μέλη του σωματείου εκπλήσσοντας τον αρμόδιο Αντιδήμαρχος. 

Μάλιστα ο Γ. Τσεγγελίδης έκανε λόγο για πολύ καλή προεργασία από τους ιδιοκτήτες αλλά και πολύ καλό κλίμα . Οι επαγγελματίες εμφανίστηκαν ιδιαίτερα θετικοί ως προς την εφαρμογή των νόμων θέτοντας μάλιστα και ένα χρονοδιάγραμμα μέσα στο οποίο μπορεί να γίνει αυτό.

Τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ της δημοτικής αρχής και των καφέ μπαρ αφορούσαν στην ηχορύπανση, στα τραπεζοκαθίσματα και φυσικά στον αντικαπνιστικό νόμο. Σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο η εντολή του Δημάρχου είναι η εφαρμογή της νομιμότητας, στο πλαίσιο του λογικού και του δίκαιου. Σύντομα θα πραγματοποιηθεί και νέα συνάντηση τους οι αρχικές προτάσεις και εκτιμήσεις να κωδικοποιηθούν και να αρχίσουν να εφαρμόζονται. 

Νέα και Ειδήσεις της Ξάνθης, drama-tika.blogspot.com
Πηγή:xanthipress.gr