4 Νοε 2011

Πανσυνταξιουχικό συλλαλητήριο σήμερα στην Καβάλα


Συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.30 το πρωί οι συνταξιούχοι κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Στην κινητοποίηση αυτή θα συμμετέχουν συνταξιούχοι από το Νομό της Καβάλας αλλά και απ’ όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων του οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) Ν. Καβάλας, Στέργιος Μαούνατζης μας είπε στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν εκπρόσωποι των Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ΙΚΑ και Ναυτικών:


«Τα σωματεία συνταξιούχων του Ο.Α.Ε.Ε. και του Ι.Κ.Α., σε συνεργασία με το σωματείο των συνταξιούχων ναυτικών, πήραμε την απόφαση να κάνουμε μία συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 4 Νοεμβρίου στο αμφιθέατρο της τέως Νομαρχίας. Η κατάσταση που βρισκόμαστε δεν πάει άλλο. Οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων έφτασαν σε εξαθλίωση και μέρα με την μέρα η ζωή τους χειροτερεύει. Από σήμερα αρχίζει μία μεγάλη εκστρατεία, ένας ξεσηκωμός θα έλεγα, όλων των συνταξιούχων. Θέλω να τους καλέσω να δώσουν βροντερό «παρών» στο συλλαλητήριο, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, για να διαμαρτυρηθούμε, όλοι μαζί, ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής μας».

Εκ μέρους των συνταξιούχων ναυτικών μίλησε ο Γιώργος Πετρούδης, ο οποίος πρόσθεσε: «Οι συντάξεις μας δεν είναι ελεημοσύνη, ούτε επιδόματα, όπως θέλει να λέει η κυβέρνηση. Είναι οι αποταμιεύσεις της σκληρής δουλειάς μιας ολόκληρης ζωής. Όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά, διαχειρίστηκαν τα χρήματα των ταμείων μας όπως αυτές νόμιζαν, με τις διορισμένες διοικήσεις τους. Αφού καταλήστευσαν τα ταμεία, ήρθαν τώρα να μας πούνε ότι δεν υπάρχουν χρήματα.

Οι συνταξιούχοι της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στις 4 Νοεμβρίου, θα διαδηλώσουμε για να δώσουμε το παράδειγμα στα παιδιά και στα εγγόνια μας, ότι θα πρέπει να βγούνε στους δρόμους και να αγωνιστούν για την ανατροπή αυτής της πολιτικής». Τέλος, ο πρόεδρος των συνταξιούχων του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (Ι.Κ.Α.), Πέτρος Ταχματζίδης, τόνισε:

«Η επίθεση που δέχονται οι συνταξιούχοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα είναι πρωτοφανής. Η επίθεση αυτή επιδεινώνει τραγικά τη ζωή μας, καθώς και τη ζωή των παιδιών και των εγγονών μας. Σήμερα, εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχων και εργαζομένων καλούνται να ζήσουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχιας και εξαθλίωσης, χωρίς να μπορούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους. Με τα μέτρα της κυβέρνησης και των συνεργατών της από το εξωτερικό, η ζωή μας θα γίνει κόλαση. Ο στόχος τους είναι να «βάλουν χέρι» και στα ασφαλιστικά ταμεία. Ήδη, από αύριο το επικουρικό μειώνεται κατά τριάντα τοις εκατό, ενώ φορολογούν και τους συνταξιούχους των τετρακοσίων πενήντα ευρώ. Σ’ αυτή την κατάσταση εμείς, οι συνταξιούχοι, δεν μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς. Αποφασίσαμε, λοιπόν, να βγούμε στους δρόμους και να εκφράσουμε την αντίθεση μας στα ψεύτικα διλήμματα, στην αντιλαϊκή πολιτική και στην αυταπάτη ότι οι πολιτικοί θα σώσουν την Ελλάδα. Είναι τιμή μας που μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα, για μια ακόμα φορά και καλούμε και όλους τους άλλους να ακολουθήσουν».  

Πηγή:xirafi

Drama-tika.blogspot.com