28 Οκτ 2011

Χρήστος Αηδόνης : Πρόθεση του Υπουργείου να παρέχει ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίας δημόσιας Υγείας.

Ο Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης συμμετείχε σήμερα, Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, στην κοινή σύσκεψη της Διοίκησης και των Ιατρών Διευθυντών των Κλινικών του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας με θέμα, την καλύτερη δυνατή ομαλή λειτουργία του.
Ο κ. Αηδόνης αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους Διευθυντές των Κλινικών για την προθυμία τους, να παραβρεθούν στην σύσκεψη, που προκάλεσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου μας, αναφέρθηκε συνοπτικά στις πολιτικές του Υπουργείου.
Υπογράμμισε, πως πρόθεση του Υπουργείου Υγείας και της παρούσας Κυβέρνησης είναι να παρέχει στους Έλληνες πολίτες ουσιαστικές, ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίας δημόσιας Υγείας. Στο πλαίσιο αυτό γίνονται συντονισμένες ενέργειες εξορθολογισμού του συστήματος Υγείας. Καταβάλλεται φιλότιμη προσπάθεια, σε πνεύμα συνεργασίας και διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς - παράγοντες, να παραχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα θωράκισης της Υγείας των πολιτών μας.
Ο κ. Αηδόνης στην πολύωρη σύσκεψη άκουσε και κατέγραψε τον προβληματισμό και τις ανησυχίες των Διευθυντών Ιατρών γύρω από τα θέματα της εύρυθμης λειτουργίας των Κλινικών τους.
Ο κ. Αηδόνης κάλεσε τους κ. Διευθυντές των Κλινικών να καταθέσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα εγγράφως και τεκμηριωμένα, τόσο τις ελλείψεις και τις αδυναμίες που αντιμετωπίζουν όσο και τον προγραμματισμό των Κλινικών τους σε βάθος χρόνου, ώστε να προωθηθούν εγκαίρως και συντονισμένα οι ανάλογες παρεμβάσεις επίλυσης αυτών.
Ο κ. Υφυπουργός διαβεβαίωσε τους παραβρισκόμενους πως συντονισμένα και με προγραμματισμό θα αντιμετωπίσουμε το σύνολο των προβλημάτων στο χώρο της παροχής σύγχρονων υπηρεσιών υψηλής ποιότητας Υγείας, για να νοιώθουν οι συμπολίτες μας ασφάλεια και σιγουριά.

Από το γραφείο τύπου
Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Χρήστου Αηδόνη