30 Οκτ 2011

Θωμάς Μαργαρίτης : Η ΔΟΞΑ μας πρέπει να παίζει στο γήπεδο της το συντομότερο δυνατό


-Πρόταση και λύση για άμεση  εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών στο γήπεδο της ΔΟΞΑΣ Δράμας

-Σημαντική η δέσμευση του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας

-Η ΔΟΞΑ πρέπει το συντομότερο δυνατό να παίξει στο γήπεδο της


Μετά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας στις 24-10-2011 και την ομόφωνη δέσμευση του Δημάρχου Δράμας κ. Χαρακίδη, του προέδρου του ΔΣ κ. Μπέσσα, αλλά και όλων των Δημοτικών παρατάξεων, ότι σε περίπτωση που παραχωρηθεί το γήπεδο της ΔΟΞΑΣ Δράμας στο Δήμο της Δράμας για περιορισμένο χρόνο κατά χρήση και μόνο και όχι κατά κυριότητα, αφού αυτή θα παραμείνει στον Ερασιτέχνη,  το έργο κατασκευής των πυλώνων φωτισμού, των δημοσιογραφικών θεωρείων και των λοιπών εργασιών,  μπορούν να ΕΚΤΕΛΕΣΤΟΥΝ από το Δήμο Δράμας.

Μάλιστα, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη κ. Παπασταφύδας, τόσο δια του από 26-10-2011 εγγράφου του που μας απέστειλε, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο αυτό, πολλώ δε μάλλον στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία παραβρέθηκε, ανέφερε ότι προσωπικά συμφωνεί στην παραχώρηση, αλλά αυτή πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο του λαού της ΔΟΞΑΣ, γιατί κατά τη γνώμη του εκφεύγει της τυπικής απόφασης του Διοικητικού του Συμβουλίου. Αναμένεται έτσι η απόφαση του Ερασιτέχνη, είτε του ΔΣ, είτε της Γενικής του Συνέλευσης.

Προς το σκοπό αυτό ο τ.  Δήμαρχος Δράμας και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Θωμάς Μαργαρίτης απέστειλε την εξής επιστολή προς τον πρόεδρο του ΔΣ του Ερασιτέχνη, κοινοποιούμενη προς τον Υφυπουργό και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Αηδόνη, τον πρόεδρο και το ΔΣ της ΠΑΕ ΔΟΞΑΣ, το Δήμαρχο Δράμας κ. Κυριάκο Χαρακίδη, τον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου φίλων ΔΟΞΗΣ «Οι Μαυραετοί» και στον πρόεδρο και τα μέλη του Συνδέσμου Φίλων ΔΟΞΗΣ « Ήδωνες»
                                                                                                                
Προς: 

κ. Πρόεδρο και Μέλη του ΔΣ
του Γ.Σ. (Ερασιτέχνη)
«ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ»

Κοιν:

1) Υφυπουργό και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Δράμας κ. Χρήστο Αηδόνη
2) Δήμαρχο Δράμας κ. Κυριάκο Χαρακίδη
3) Πρόεδρο και μέλη Δ.Σ. ΠΑΕ Δόξα Δράμας
4) Σύνδεσμο Φιλάθλων Δόξα Δράμας «Μαυραετοί»
5) Σύνδεσμο Φιλάθλων Δόξα Δράμας «Ήδωνες»

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ που απαντήσατε άμεσα στην από 24-10-2011 επιστολή μου.

Θεωρώ πολύ σημαντικό που άμεσα συγκαλέσατε το ΔΣ του ερασιτέχνη και σημαντικότατη την παρουσία σας στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση της 26-10-2011.

Η πρόταση στο θέμα των πυλώνων φωτισμού του γηπέδου της ΔΟΞΑΣ μας, όπως την ανέπτυξα, δηλαδή παραχώρηση μόνον της χρήσης του γηπέδου στον Δήμο Δράμας (για όσο διάστημα απαιτηθεί ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες και μετά να επιστραφεί) και όχι της κυριότητας που θα ανήκει στον ερασιτέχνη, είναι η ΜΟΝΗ ΣΥΝΤΟΜΗ ΛΥΣΗ ώστε από την αρχή της νέας χρονιάς η ομάδα μας να αγωνισθεί στο γήπεδο της στην Δράμα.

Τα όσα ακούσθηκαν περί απαγορεύσεων ένεκα του κληροδοτήματος Δουμπέσα, δεν αντέχουν σε καμία κριτική, ούτε ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, όπως και σεις ΔΗΜΟΣΙΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο το αναφέρατε.

Αυτά τα λένε μόνο όσοι δεν θέλουν να γίνει το έργο.

Ούτε κ. Πρόεδρε και αγαπητά μέλη του ΔΣ, μπορούν να αντέξουν σε σοβαρή κριτική ή προβληματισμό, τα όσα περιέργως ακούγονται για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος γιατί περνάει δρόμος μέσα από το βοηθητικό γήπεδο!!!

Τι σχέση μπορεί να έχει το πρόβλημα που πράγματι υπάρχει, με τον δρόμο που φαίνεται στα χαρτιά ότι περνά από το βοηθητικό γήπεδο με την παραχώρηση κατά χρήση του γηπέδου για να γίνουν τα έργα;

Τόσα χρόνια που υφίσταται το πρόβλημα ενοχλήθηκε ποτέ ο ερασιτέχνης για την χρήση του βοηθητικού γηπέδου;

Είναι λοιπόν διαφορετικό θέμα η τακτοποίηση της εκκρεμότητας που υφίσταται εδώ και χρόνια και πρέπει ο Δήμος Δράμας, τώρα που και η πολεοδομία υπήχθη στον Δήμο, να αρχίσει να το επιλύει με αλλαγή – τροποποίηση του πολεοδομικού σχεδίου και κατάργηση του ούτως η άλλως ανύπαρκτου δρόμου που μόνο στα χαρτιά φαίνεται.

Όσοι ισχυρίζονται περί δήθεν απαγορεύσεων από το κληροδότημα Δουμπέσα, ή ότι πρέπει πρώτα να εκδοθεί νέο προεδρικό διάταγμα κλπ, τολμώ να πω ότι δεν θέλουν το καλό της ΔΟΞΑΣ αλλά ψάχνουν γωνίες στα δεκάρικα για να μην δοθεί λύση.

Ο Υπουργός μας, ο κ. Αηδόνης μίλησε για έναρξη εργασιών από το Γενάρη του 2012. Είναι απολύτως βέβαιο ότι σ` αυτή την περίπτωση θα χαθεί ολόκληρη η αγωνιστική περίοδος, ενώ με την λύση που σας προτείνω μπορεί μέχρι τέλος Δεκεμβρίου να τελειώσουν τα έργα, με την σύμπνοια και την βοήθεια όλων των Δημοτικών παρατάξεων και των Υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου μας.

Έτσι από αρχάς Ιανουαρίου η ΔΟΞΑ μας θα αγωνίζεται στο γήπεδο της.

κ. Πρόεδρε,

Χαίρομαι που στο Δημοτικό Συμβούλιο αναφέρατε ότι προσωπικά είστε θετικός στην λύση αυτή και ότι το ΔΣ ή η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη θα εξετάσει το θέμα.

Όπως εξελίχθηκε η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και μετά την δέσμευση του Δημάρχου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, (χωρίς καμία αντίρρηση να προβληθεί και από της Δημοτικές Παρατάξεις), αν υπάρξει απόφαση του ΓΣ περί παραχωρήσεως για περιορισμένο χρόνο κατά χρήση και μόνο το γήπεδο στον Δήμο Δράμας, το έργο θα το εκτελέσει ο Δήμος Δράμας.

Ειρήσθω εν παρόδω, ότι την πρόταση αυτή την είχα υποβάλλει όταν ήμουν Δήμαρχος Δράμας προ διετίας περίπου σε γενική συνέλευση του Γ.Σ. της Δόξας που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Ωδείο της Δράμας, η οποία δυστυχώς τότε δεν ετελεσφόρησε. 
κ. Πρόεδρε και αγαπητά Μέλη,

Είναι επομένως δική σας η απόφαση.

Παρακαλώ σταθμίστε τα πράγματα και με τις νομικές συμβουλές των έγκριτων συναδέλφων μου εις το επάγγελμα δικηγόρων (που είναι και μέλη του ΔΣ) είμαι βέβαιος ότι θα λάβετε την καλύτερη των αποφάσεων επ’ αγαθώ της ΔΟΞΑΣ, που πρώτα εσείς  αγαπάτε αφού την υπηρετείτε από θεσμικούς ρόλους, και μετά εμείς ως Δραμινοί και οπαδοί της.

Η ΔΟΞΑ μας πρέπει να παίζει στο γήπεδο της το συντομότερο δυνατό.

Με εκτίμηση 
Μαργαρίτης Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Δράμας
Τ. Δήμαρχος Δράμας
Τ. Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Δράμας