18 Οκτ 2011

Άρθρο αναγνώστη : Λευτέρης Καλλινικίδης, μέλος Ν.Δ.


ΠΑΡΑΛΛΗΛΙΣΜΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΌΨΙΝ ΠΩΣ ΕΧΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

Είναι γεγονός ότι όσοι δεν γνωρίζουν καλά την ιδιοσυγκρασία του χαρακτήρα του Προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντώνη Σαμαρά, πίστευαν πως δεν θ΄άντέξει τις πιέσεις.Κι όμως ο ξένος τύπος άρχισε ήδη να επαινεί και να ανεβάζει τις θέσεις του. Αδιαμφισβήτητα ο κ.Σαμαράς,με τόλμη και ρεαλισμό,σημείωσε έτσι  μία νίκη υπέρ της χώρας,εμμένοντας στις θέσεις του και προτείνοντας μία εναλλακτική οικονομική πολιτική με έμφαση στην ανάπτυξη και έτσι άρχισε ήδη να δικαιώνετε.


Βλέπουμε λοιπόν μία μεγάλη μεταστροφή υπέρ Σαμαρά μεγάλων διεθνών ΜΜΕ. Μεγάλη μεταστροφή βλέπουμε και εδώ στη Δράμα των υποστηρικτών του κ.Παπαεμαννουήλ, να επιζητούν ήδη δειλά δειλά την επιλογή τρίτου προσώπου που θα ενώσει, θα εμπνεύσει και θα κερδίσει,γιατί αυτό είναι και το ζητούμενο,αφού και η τελευταία Γ.Σ. απέτυχε και άφησε πίσω, ακόμη περισσότερα σκεπτόμενα μέλη της <<ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ-ΝΕΑ ΔΡΑΜΑ>> για την επόμενη μέρα. Παραλληλισμούς μπορούμε να κάνουμε με πολλά παραδείγματα,εδώ στη τοπική μας κοινωνία,αφού και εδώ, η ταυτισμένη με το ΠΑΣΟΚ παράταξη ΠΟΛΗ&ΖΩΗ, άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα εφαρμόζουν τώρα. 

Το ότι ο Έλληνας, πλέον, ως αγανακτισμένος, διαδηλώνει παντού και με κάθε μέσο,αφού η κυβέρνηση δεν του έχει αφήσει τίποτε όρθιο,ούτε καν την ελπίδα,δεν ξέρει καν τι του ξημερώνει,εδώ τοπικά τα μεγάλα ατοπήματα του Χαρακίδη αλλά και η έλλειψη ουσιαστικά αποτελεσματικής ορθής πολιτικής,επιβαρύνουν τον Δραμινό δημότη με σκουπίδια και χόρτα,αλλά και με αυξήσεις σε τοπικό επίπεδο και αυτή είναι δυστυχώς η μεγάλη, νωπή και καθαρή αλήθεια! Δηλαδή δεν φτάνει που ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας μας έχει αλλάξει τον <<αδόξαστο>>, έχουμε και τον Χαρακίδη να μας φορτώνει σκουπίδια, αυξήσεις και <<εξώσεις>> σωματείων όπως για παράδειγμα αυτό των παραπληγικών,με δικαιολογίες αστείες,πετώντας το μπαλάκι στην εξέδρα δηλ.στους υπηρεσιακούς παράγοντες,ενώ η αλήθεια είναι πως όπου υπάρχει πολιτική βούληση υπάρχουν και λύσεις!Διοίκηση ασκούν οι αιρετοί.

Αν ήταν να την ασκήσουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες τότε άραγε ποιος ο ρόλος των αιρετών?Το Κέντρο Νεότητας δε,παραμένει σταθερά ανενεργό λόγω κακής και καθυστερημένης αντίδρασης της νυν διοίκησης που μόνον δήθεν κακά της προηγούμενης διοίκησης βλέπουν και όχι το τι κάνουν οι ίδιοι.

Πολύ σωστά,στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά τονίζουν πως ο Πρόεδρος δεν θα γίνει συνομιλητής του πρωθυπουργεύοντος αντιπροέδρου, αλλά οι χειρισμοί του στην οικονομία θα απαντώνται από τα αρμόδια στελέχη του κόμματος και σίγουρα δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. 

Έτσι και εδώ,δεν θα πρέπει να γίνουμε συνομιλητές του Δημαρχεύοντος αναπληρωτή και 2 μόνον αντιδημάρχων,αλλά οι αναποτελεσματικοί και εκδικητικοί τους χειρισμοί σχεδόν σε όλα τα επίπεδα στο Δήμο θα πρέπει να απαντώνται από όλους εμάς, που θέλουμε να ξαναδούμε τη πόλη μας, τα προάστεια μας και Δημ. Διαμερίσματα καθαρά και περισσότερο ανεπτυγμένα, που δεν θέλουμε Βουλγάρους στις 2 Ιουλίου στα Ελευθέρια,που θέλουμε να καταθέτουν στεφάνια τα αρμόδια σωματεία στη μνήμη αδικοχαμένων και όχι μόνον οι τοπικοί <<άρχοντες>>,που θέλουμε να ασκήσουν διοίκηση οι αιρετοί που επέλεξαν οι Δραμινοί, που δεν επιτρέπουμε ανακαίνιση γραφείων σε πολυτελή, τέτοιες εποχές που μόνο προκλητικές θα μπορούσε κανείς την χαρακτηρίσει!Και επιτέλους λέμε ΟΧΙ στην ποινικοποίηση της τοπικής πολιτικής ζωής,που στο φινάλε όλες οι καταγγελίες,μηνύσεις κλπ. έπεσαν στο κενό!

Υπάρχει απόλυτη ταύτιση πραγματικά ΠΟΛΗ&ΖΩΗ με το ΠΑΣΟΚ! Γνωρίζουμε βεβαίως ότι η παράταξη αυτή πήρε χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι θα ασκούσε ακριβώς ίδιες πρακτικές και πολιτική όπως το ΠΑΣΟΚ.

Το κακό για την Ε.Ε., που το ΠΑΣΟΚ πολύ πρόθυμα εφαρμόζει τις ανεπιτυχείς συνταγές της, είναι ότι δεν μπορεί να κρύψει πλέον τον τρόμο που αισθάνεται από την ύφεση που η ίδια έχει προκαλέσει στην Ελλάδα. Ετσι και η ΠΟΛΗ&ΖΩΗ, αισθάνεται και αυτή τρόμο που βλέπει πως τα μεγάλα λάθη του ΠΑΣΟΚ και η αποτυχημένη και επικίνδυνη για τη χώρα πολιτική της, έχει επηρεάσει και προκαλέσει μεγάλα προβλήματα και στη Δράμα. Ποιός θα μας το έλεγε λοιπόν αυτό, πως αντί να αποδομηθεί η ήδη αποτυχημένη πολιτική του Χαρακίδη από τους αντιπάλους του, αποδομείται από το ίδιο το κόμμα που τον στήριξε. 

Σαφέστατα το μπαλάκι πιάνει και τη περίφημη Περιφέρεια μας και ειδικά τη Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, που κανείς βλέπει μόνον το απόλυτο χάος…το απόλυτο μηδέν…Μία περιφερειακή ενότητα, πρώην Νομαρχία, που κυριολεκτικά κοντεύει να χαθεί από την ανυπαρξία, από την έλλειψη αναπτυξιακής στρατηγικής στο Νομό.Το ΠΑΣΟΚ  δεν έχει αφήσει τίποτε κεκτημένο στη Δράμα και κανένα Πασοκικό στέλεχος δεν αντιδρά,με τελευταίο χτύπημα αυτό του τελωνείου που πλέον είναι παράρτημα!Σταματημό δεν έχουν!Και όλα αυτά,οι Πασοκουποστηριζόμενοι αλλά και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ,την αποτυχία τους την φορτώνουν συνεχώς στην αντιπολίτευση.

Από την άλλη όμως, για να είμαστε αντικειμενικοί, θα πρέπει να μιλήσουμε και για τη διαφορά ΠΑΣΟΚ και ΠΟΛΗ&ΖΩΗ. Το μέν ΠΑΣΟΚ, δεν παραδέχτηκε ποτέ μέχρι σήμερα την αποτυχία της πολιτικής της και ειδικά της οικονομικής πολιτικής, ενώ από πλευράς ΠΟΛΗ&ΖΩΗ, παραδέχτηκαν ότι όντως υπάρχει πρόβλημα στη καθαριότητα, στο πράσινο κλπ. Δηλαδή, βασικά πράγματα δεν μπορούν να εφαρμόσουν ΠΑΣΟΚ και ΠΟΛΗ&ΖΩΗ. 

Το μεν ΠΑΣΟΚ, να έχει  μία στρατηγική ανάπτυξης και έναν λαό εύρωστο και χαρούμενο παρέχοντας του τουλάχιστον τα βασικά βιοποριστικά του εφόδια, δίνοντας του ελπίδα και χαμόγελο συντελώντας στην ανάπτυξη και η δε ΠΟΛΗ&ΖΩΗ, μία πόλη καθαρή, με ωραίους και καθαρούς δρόμους και με φθηνό και καθαρό νερό. Επαναλαμβάνω τα πιο βασικά! Οταν λοιπόν δεν μπορείς να εφαρμόσεις βασικά πράγματα, είναι βέβαιο ότι δεν μπορείς να εφαρμόσεις τίποτε σωστά και αποτελεσματικά.
 
Συγκρίνετε λοιπόν τώρα εσείς, τα δήθεν άξια τέκνα,πολιτικοί συνεχιστές, Ανδρέας Παπανδρέου με Γιωργάκη Παπανδρέου και Σωκράτη Δημητριάδη με Κυριάκο Χαρακίδη!!!Το ΠΑΣΟΚ και η ΠΟΛΗ&ΖΩΗ λοιπόν,διαπιστώνουμε πως έχουν τη δική τους αλήθεια.

Μπορεί οι παραλληλισμοί μου αυτοί να είναι επικίνδυνοι να τους χρησιμοποιήσει κανείς με αυτόν τον τρόπο όμως εμένα ως γνωστόν μου αρέσει η πρόκληση. Γι΄αυτό κλείνω λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ τελικά είναι δύναμη!!! Ναι είναι μία καταραμένη δύναμη διαλύσεως του κράτους και του κοινωνικού ιστού του λαού μας,ενώ η Ν.Δ. με τον ασυμβίβαστο,πατριώτη,γνώστη και ξεκάθαρο ηγέτη Αντώνη Σαμαρά, είναι σε θέση να προσφέρει την ευλογημένη δύναμη αναγέννησης και δημιουργίας,για την επανόρθωση της χώρας με την επανεκκίνηση της οικονομίας και την ανάκτηση της καταρακωμένης και χαμένης τιμής και αξιοπρέπειας του πολύπαθου λαού μας.Εύχομαι η ΠΟΛΗ&ΖΩΗ τουλάχιστον να μην αποδειχτεί και αυτή σε καταστροφική δύναμη της πόλης που όλοι αγαπάμε.

Και τέλος,ας προσέξουμε όλοι τους Έλληνες αυτούς που προωθούν προτάσεις και λύσεις σκότους,όπως μην πιστεύετε στα κόμματα και σε κανέναν πολιτικό.Είναι αυτοί οι άκρως επικίνδυνοι που από τον προθάλαμο της αναρχίας,εσκεμμένως ή όχι,αργά ή γρήγορα θα οδηγήσουν τη χώρα και το λαό στο απόλυτο χάος και τη τέλεια καταστροφή,διότι σώμα χωρίς κεφάλι δεν μπορεί να υπάρξει!

Σημ. Το κείμενο μεταφέρθηκε στους αναγνώστες του drama-tika.blogspot.com αυτούσιο χωρίς καμία παρέμβαση. Τα άρθρα των αναγνωστών εκφράζουν την άποψη των ιδίων και όχι της συντακτικής ομάδας του παρόντος ιστότοπου.
Ευχαριστούμε τους αναγνώστες για την τιμή που μας κάνουν.