21 Οκτ 2011

Ανακοίνωση απο την ΠΑΣΚ Καθηγητών Δράμας για το επίδομα παραμεθορίου

Συνάδερφοι , Συναδέρφισσες

Επιτέλους ένα δίκαιο κι αυτονόητο αίτημα των Δραμινών έγινε αποδεκτό.
Με σχετικό άρθρο στο πολυνομοσχέδιο ψηφίζεται διάταξη που επιτρέπει την έκδοση Υπουργικής Απόφασης σύμφωνα με την οποία το επίδομα παραμεθορίων περιοχών θα δίνεται και στους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στο Νομό Δράμας.


Ένα αίτημα για το οποίο όλοι αγωνιστήκαμε για πολλά χρόνια, με παραστάσεις στους πολιτικούς παράγοντες της περιοχής μας.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία 2 χρόνια η ΠΑΣΚ Καθηγητών Δράμας χωρίς πολλές κορώνες και άσκοπες ενέργειες ανέδειξε το πρόβλημα της αδικίας που γινόταν με την μη καταβολή του επιδόματος. Είναι γεγονός επίσης, ότι τελευταία και μόνο η αναφορά του θέματος δημιουργούσε θυμηδία και χλευασμό από τις άλλες παρατάξεις, παρά το γεγονός ότι καθημερινά γινόμασταν αποδέκτες του αιτήματος από όλους τους συναδέρφους.

Πάραυτα πιστεύαμε ότι ο ρόλος μας σαν συνδικαλιστικό κίνημα είναι να παλεύουμε, ακόμα και με αντίξοες συνθήκες, για τα δίκαια αιτήματα των συναδέρφων μας και συνεχίσαμε να το κάνουμε μέχρι και πρόσφατα με παρεμβάσεις μας σε όσους μπορούσαν να επηρεάσουν μια ευτυχή εξέλιξη του δίκαιου αυτού αιτήματος.

Σήμερα νιώθουμε απόλυτα δικαιωμένοι για όλες αυτές τις προσπάθειες μας και ταυτόχρονα με απόλυτο αίσθημα ευθύνης νιώθουμε δυνατοί για να συνεχίσουμε αυτή την διαδρομή.

Αποδείχτηκε για μία ακόμα φορά, ότι μόνο με αγώνες μπορούμε να διεκδικήσουμε ακόμα κι αυτά που θεωρούνται αυτονόητα σήμερα και σας καλούμε σ αυτόν τον αγώνα να σταθείτε δίπλα μας. Να αγωνιστούμε ενωτικά κι κινηματικά όλοι μαζί για να μπορούμε να επηρεάζουμε τις εξελίξεις και να πετυχαίνουμε όλα όσα θεωρούμε ότι θα κάνουν τη Δημόσια Παιδεία καλύτερη και τους συναδέρφους καθηγητές περήφανους που την υπηρετούν.

Drama-tika.blogspot.com, Ειδήσεις της Δράμας