15 Οκτ 2011

Τράπεζας αίματος με την επωνυμία «πόλη + ζωή»

Το Σωματείο «πόλη + ζωή» στα πλαίσια της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και προσφοράς του , προχώρησε στην ίδρυση τράπεζας αίματος με την επωνυμία «πόλη + ζωή» και έδρα το Γενικό Νοσοκομείο Δράμας .
 

Οι ανάγκες σε αίμα είναι αυξημένες και η σημασία της αιμοδοσίας μοναδική και χιλιοειπωμένη .Για αυτό και το Σωματείο μας ίδρυσε την τράπεζα αίματος με το σκοπό τη δημιουργία διαρκούς παρακαταθήκης αίματος για την κάλυψη των αναγκών σε αίμα και την παροχή βοήθειας σε όποιον Δραμινό τη χρειάζεται.
Με την πεποίθηση ότι η ευαισθητοποίηση των πολιτών στην ανάπτυξη της εθελοντικής προσφοράς στο κοινωνικό περιβάλλον είναι δείγμα πολιτισμού, καλούμε όσους από τους Δραμινούς πολίτες θέλουν και μπορούν να δώσουν αίμα να ενισχύσουν την προσπάθεια δημιουργίας τράπεζας αίματος, καθώς το αίμα που θα συγκεντρωθεί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλους τους Δραμινούς ανεξαιρέτως .

Ο κάθε ενδιαφερόμενος δότης για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να απευθύνεται στο σωματείο «πόλη + ζωή» στο τηλέφωνο 2521047285 (10:00-13:00 από Δευτέρα έως Παρασκευή),ή στο τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Δράμας.

Πιστεύουμε ότι οι Δραμινοί θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας για αιμοδοσία προκειμένου να δημιουργηθεί μια τράπεζα αίματος , η οποία σε μια δύσκολη στιγμή μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμο στήριγμα σε όσους έχουν ανάγκη.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αιμοδοσία αποτελεί πράξη αγάπης , απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας ,αλληλεγγύης και ανθρωπισμού.