7 Σεπ 2011

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ Γιάννη Ξανθόπουλου στην Αθήνα



Την Τρίτη  6 Σεπτεμβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Γιάννης  Ξανθόπουλος  βρέθηκε την Αθήνα στα πλαίσια επίσκεψης κλιμακίου της ΑΜΘ με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη και την συμμετοχή όλων των Αντιπεριφερειαρχών καθώς επίσης και υπηρεσιακών παραγόντων. Συμμετείχε σε συσκέψεις :


Α. Με τον αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σωκράτη Ξυνίδη όπου εξετάστηκαν θέματα αντιμετώπισης της έξαρσης του παραεμπορίου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και ειδικότερα στην Δράμα (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com).

Β. Με τον ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Βαγγέλη Διβάρη, όπου εξετάστηκαν διαδικασίες προώθησης υλοποίησης και ένταξης έργων της Περιφέρεια Α.Μ.Θ.  στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com). Τα έργα που προτάθηκαν για τη Δράμα είναι:

1. Κατασκευή αντιπλημμυρικού φράγματος Κ. Βροντούς στη θέση «Καρβουνόρεμα» Ν. Δράμας, προϋπολογισμού 12.000.000,000 €.
2.Παράλληλα έργα αναδασμού του Αγροκτήματος Κουδουνίων Ν. Δράμας, προϋπολογισμού 2.500.000,000 € (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com).
3. Μελέτη αναδασμού Α΄ περιοχής και Β΄ περιοχής (Δερίν – Τσεσμέ) Αγροκτήματος Δοξάτου Ν. Δράμας, προϋπολογισμού 655.000,000 €.
4. Μελέτη αναδασμού Αγροκτήματος Μαυρολεύκης του Ν. Δράμας, προϋπολογισμού 235.000,000 €.

Γ. Με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ Πάρι Κουκουλόπουλο όπου συζητήθηκαν θέματα στελέχωσης της Περιφέρειας και αντιμετώπισης της μεταφοράς των μαθητών ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.


Από το Γραφείο Τύπου
της Περιφέρειακής Ενότητας Δράμας