6 Σεπ 2011

Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜ-Θ, 5-9-2011


Μετά την εξέλιξη που είχαμε με το fast track με την επένδυση του χρυσού, προσδιορίσαμε σαν Περιφερειακό Συμβούλιο την γνωστοποίηση σε όλα τα μέλη της διυπουργικής επιτροπής τις απόψεις της θεσμικής κοινωνίας, με τις υπογραφές όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ότι για μια ακόμη φορά, όλη η θεσμική κοινωνία της Ροδόπης και του Έβρου, προσυπόγραψε ένα αταλάντευτο και με σαφήνεια «όχι» απέναντι σε τέτοιες δραστηριότητες.


Ένα από τα θέματα το οποίο ήταν πολύ σημαντικό, ήταν το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, το οποίο σέρνεται από το 2002. Ένας περιφερειακός σχεδιασμός, ο οποίος βίωσε παλινωδίες, όσον αφορά τις επιδοτήσεις.

δώ να δηλώσουμε ότι ο σχεδιασμός και η χωροταξικότητα προσδιορίζονται από τα οικεία θεσμοθετημένα συλλογικά όργανα της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και την ΔΙΑΑΜΑΘ. Η Περιφέρεια έρχεται να καλύψει με χρηματοδοτικά εργαλεία στην υλοποίηση αυτού του περιφερειακού σχεδιασμού.

Παρέστησαν και οι κάτοικοι του Ξεριά και του Γέροντα, οι οποίοι εξέφρασαν την ένσταση τους για την συγκεκριμένη χωροθέτηση που θα γίνουν τα ΜΕΑ και ΧΥΤΥ. Αυτό που δεσμεύτηκα εγώ είναι ότι δεν πρόκειται να κάνουμε κάτι για τους κατοίκους της Περιφέρειας μας (Drama-tika.blog), χωρίς να έχουμε την συναίνεση τους και χωρίς να έχει ολοκληρωθεί μια διαδικασία διαβούλευσης, ούτως ώστε με πλήρη διαφάνεια να γνωρίζουν οι κάτοικοι της περιοχής τι σημαίνει ΜΕΑ, τι σημαίνει ΧΥΤΥ. (Drama-tika.blog) Άρα, η διαδικασία συνεργασίας με τους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών θα ολοκληρωθεί μέχρι να βρεθεί μία λύση ώστε να δημιουργεί ικανοποίηση.

Δηλώνω όμως ότι ο Περιφερειακός Σχεδιασμός, μέσα από διαβουλεύσεις και την συνεργατικότητα της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, έχουμε υποχρέωση και είναι εθνική και περιφερειακή ανάγκη, να ολοκληρωθεί, γιατί οι σκοποί του σημαίνει ποιότητα ζωής.

Κι αν υπάρχουν παρεκκλίσεις από το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, εγκυμονεί κίνδυνος να επιστρέψουμε τα 22.300.000 ευρώ από το Ταμείο Συνοχής και να καλυφθούν από Εθνικούς Πόρους και φυσικά να μην ολοκληρωθεί αυτός ο Περιφερειακός Σχεδιασμός που σημαίνει μετακύλιση των οποιοδήποτε προστίμων στους δημότες της Περιφέρειας.


***********************************************************************************


Γιαννακίδης για Ελεύθερη Οικονομική Ζώνη

http://www.youtube.com/watch?v=btjcMtvdNMI


Πρέπει να στρέψουμε το αναπτυξιακό μας μοντέλο σε μια ισόρροπη παραγωγική διαδικασία με όρους αειφορίας, στοχευμένη πλέον σε ποιοτικά και όχι ποσοτικά μόνον χαρακτηριστικά. Να διασυνδέσουμε τα παραγωγικά μας πλεονεκτήματα με μια δυναμική σχέση αλληλεπίδρασης και αλληλοτροφοδότησης.

Σε αυτό το σημείο και επειδή γνωρίζω πολύ καλά ότι υπάρχει διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας ομολογώ ότι σε πρώτη φάση βρίσκω εξαιρετικά ενδιαφέρουσα την σκέψη -(Drama-tika.blog)-πρόταση για την δημιουργία ειδικών ζωνών επενδυτικού ενδιαφέροντος στις οποίες θα μπορούσε να ισχύσει ένα ελκυστικό καθεστώς το οποίο θα κινητροδοτούσε ουσιαστικά την προσέλευση επενδύσεων.

Εφόσον αυτή η πρόταση είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο γιατί πολλά έχουμε ακούσει τελευταία , (Drama-tika.blog) και κυρίως δεν θίγει εργασιακές κατακτήσεις αλλά θα καθιστούσε την περιοχή περεταίρω ελκυστική μέσα από ένα πλέγμα φορολογικών ή άλλων κινήτρων θα μπορούσαμε να τη συζητήσουμε χωρίς επαναλαμβάνω ο τόπος να μεταβληθεί σε χώρο υποαμοιβόμενης ή μαύρης εργασίας. Εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση είναι αυτή η ζώνη να περιλαμβάνει ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, ως ενιαίου οικονομικού χώρου και τόπου. (Drama-tika.blog)


Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης