12 Σεπ 2011

Δήλωση του Επικεφαλής και Υποψηφίου Δημάρχου της παράταξης «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα» Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2011-2012


Μία ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε και φέτος. Μια χρονιά ξεχωριστή από τις άλλες. Μια χρονιά που όπως και οι προηγούμενες ξεκινά με πάρα πολλά προβλήματα. Μια χρονιά που η ίδια η Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου ζήτησε συγνώμη από τους 1.200.000 περίπου έλληνες μαθητές, επειδή αντί για βιβλία θα έχουν φωτοτυπίες και dvd!


Οι ευθύνες που βαραίνουν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου είναι μεγάλες. Και με μία συγνώμη δεν μπορεί κανείς να κοροϊδέψει τους μαθητές και τους γονείς τους. Τώρα όμως είναι η ώρα να αποδείξουμε όλοι εμείς οι νεοέλληνες ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Τώρα ήρθε η ώρα να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να απαντήσουμε στα σχέδια όλων εκείνων που επεξεργάζονται μέσω της εξαθλίωσης του εκπαιδευτικού μας συστήματος την κατάπτωση διαχρονικών αξιών που κράτησαν ζωντανό το Γένος μας σε καιρούς δύσκολους.

Ας μην τους κάνουμε το χατίρι. Είμαι σίγουρος ότι η μαθητιώσα νεολαία της Ελλάδας και της Δράμας θα προχωρήσει παρά τις αντιξοότητες μπροστά και θα κάνει το καθήκον της. Οι ελληνορθόδοξες αρχές και οι αξίες που έχουν στο DNA τους όλα τα παιδιά θα κυριαρχήσουν και θα αποτελέσουν το εφαλτήριο για επιτυχίες παρά τις ελλείψεις και τις δυσκολίες.

Ήδη με τις διακρίσεις των δραμινών μαθητριών και μαθητών στην Ολυμπιάδα Αστρονομίας , αλλά και με την εισαγωγή εκατοντάδων άλλων αποφοίτων της Γ’ Λυκείου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση νιώθουμε όλοι μας περήφανοι. Η Δράμα συνεχίζει να πρωτοπορεί σε αυτόν τον τομέα.

Εύχομαι εκ μέρους όλης της μεγάλης δημοτικής μας παράταξης υγεία, δύναμη και κουράγιο σε όλους τους διδάσκοντες, τους διδασκόμενους και τους οικείους τους στη σχολική χρονιά που μόλις ανέτειλε. Εμείς στο μέτρο του δυνατού και με αίσθημα ευθύνης θα είμαστε πάντοτε κοντά τους.

Με τιμή,

Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ

Επικεφαλής της παράταξης «Νέα Εποχή-Νέα Δράμα»
Δημοτικός Σύμβουλος

drama-tika.blogspot.com 
Ενημέρωση Δράμας και ΑΜ-Θ