11 Αυγ 2011

Σταύρος Παπαδόπουλος


Στην συνέντευξη της εβδομάδας στην εφημερίδα ΨΙΘΥΡΟΙ φιλοξενείται ο πρώην βουλευτής Δράμας της Ν.Δ. κος Σταύρος Παπαδόπουλος.

Ακολουθούν αποσπάσματα της συνέντευξης του…

-Κε Παπαδόπουλε που θα μας βγάλει η τεράστια οικονομική κρίση, που πλέον χτυπά και τις οικονομικά ισχυρές χώρες του κόσμου;

…Η ΝΔ με τον Κώστα τον Καραμανλή, ζητούσε την συναίνεση της Αντιπολίτευσης και την συμπαράσταση των Ελλήνων πολιτών, λέγοντας ότι χρειάζεται ένα πάγωμα των μισθών πάνω από 1300 ευρώ και μια οικονομική συμπαράσταση με εφάπαξ καταβολή 500 ευρώ για αυτούς που έπαιρναν συντάξεις και μισθούς έως 700 ευρώ και 300 ευρώ σε όσους αμείβονταν από 700-1300 ευρώ.


…Δυστυχώς όμως το ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν συμπαραστάθηκε στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά ο ίδιος ο Παπανδρέου όπου υπήρχαν απεργίες κατέβαινε στο λιμάνι του Πειραιά για να προϋπαντήσει τους αγρότες που έρχονταν από την Κρήτη και για να συμπαρασταθεί στους λιμενεργάτες (με τους τεράστιους μισθούς), όταν η ΝΔ έφερνε την ΚΟΣΚΟ για επενδύσεις.

-Κινδυνεύουν οικονομίες ισχυρών χωρών, ενώ γιγαντώνονται οι περίφημες αγορές. Αντέδρασαν όπως θα έπρεπε οι Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε αυτή την κρίση;

…Ενώ οι κυβερνήσεις στην αρχή της οικονομικής κρίσης ενίσχυσαν τις ιδιωτικές αγορές και τους τραπεζίτες, όταν αυτές ανέκαμψαν στράφηκαν εναντίον των κυβερνήσεων σε όλο τον δυτικό κόσμο.


-Αλλαγές δεν πρέπει να γίνουν; Πώς βλέπετε την κατάργηση οργανισμών του δημοσίου; Το κράτος δεν είναι πολύ μεγάλο για μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα;

Πράγματι είναι πολύ μεγάλο. Χρειάζονται διορθωτικές αλλαγές, χρειάζονται συγχωνεύσεις πολλών οργανισμών που σχεδόν οι απασχολούμενοι σε αυτούς δεν εργάζονταν και έπαιρναν παχυλούς μισθούς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να τους απολύσουμε και να διογκώσουμε ακόμη περισσότερο την ανεργία. Και σε αυτό έδωσε λύση με τις προτάσεις που έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς (τοποθέτηση σε εφεδρεία όπου απαιτηθεί και υπάρχει ανάγκη στο ελληνικό δημόσιο).

-Σας προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεν την ΝΔ να προηγείται αλλά με χαμηλά ποσοστά;

… Μέσα λοιπόν σε 2 χρόνια επήλθε πλήρης ανατροπή και αυτή την στιγμή η ΝΔ σε ορισμένες περιπτώσεις προηγείται 7 μονάδες και ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός με διαφορά από τον Γιώργο Παπανδρέου.

-Σε τοπικό επίπεδο, προκάλεσαν σοκ τα αποτελέσματα της απογραφής. Ο νομός μας κάτω από τις 100 χιλιάδες κατοίκους με μείωση πληθυσμού σχεδόν 5.500. Είμαστε πλέον ο μικρότερος νομός στην περιφέρεια, την ίδια ώρα που ο νομός Ξάνθης έφτασε τις 110.000 κατοίκους...

… Για άλλη μια φορά θα το επαναλάβω, ότι η υπογεννητικότητα και η ανεργία είναι ο υπ' αριθμόν 1 κίνδυνος για το Έθνος και την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Δράμα που τόσο αδικείται κατάφωρα διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

-Σε μια περίοδο που ο μέσος Έλληνας παλεύει για την επιβίωση, η κοινωνία ζητά τιμωρία των ενόχων και όσων διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα. Το πολιτικό σύστημα είναι έτοιμο να εφαρμόσει κανόνες διαφάνειας και να τιμωρήσει τους ενόχους;

… Και να πουν "Έλα εδώ Παπαδόπουλε, ξεκίνησες με 10 και έχεις 110. Είναι με νόμιμο τρόπο αποκτηθέντα; Εάν δεν το αποδείξεις η περιουσία δεσμεύεται" Έτσι θα αποδώσουμε δικαιοσύνη και θα αποδώσουμε τα " του Καίσαρος τω Καίσαρι".

-Κλείνοντας τι θα θέλατε να προσθέσετε;

Πρότεινα γενικότερα για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο και να υπάρχει συναίνεση του ελληνικού λαού οι ταγοί των 3 εξουσιών (Εκτελεστική-Δικαστική-Νομοθετική), με πρώτον τον Πρωθυπουργό, να πουν μείον 50% στις αποδοχές τους σε αυτό το κρίσιμο χρονικό διάστημα. Τότε όλοι οι Έλληνες θα προσέφεραν οικιοθελώς την βοήθειά τους και όχι με καταναγκαστικά έργα όπως είναι τα μέτρα του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου.

 Συνολικά η συνέντευξη στο..

 

2 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

Σταυρό στον Σταύρο!!

Ανώνυμος είπε...

Επιστροφή των σεύτελων ζόμπι!