28 Αυγ 2011

Δορυφορική παρακολούθηση των δασών της Θάσου επί 24ωρου βάσης


Δύο πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες, που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, ανέλαβαν πρόσφατα η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Αναπτυξιακή Αδελφική Εταιρεία Θάσου» και η «Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου».

Η Μ.Κ.Ο. «Αναπτυξιακή Αδελφική Εταιρεία Θάσου» (ΑΝ.Α.Ε.Θ.) συνεργάστηκε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με ιδιωτική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας, με σκοπό την εγκατάσταση ενός συστήματος δορυφορικής παρακολούθησης των δασών της Θάσου σε 24ωρη βάση…


Το σύστημα αυτό έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει τις εστίες πυρκαγιάς και να ενημερώνει αυτόματα την Πυροσβεστική Υπηρεσία για να επέμβει.

Ενημέρωση για την ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών και των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας

Η «Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου» προχώρησε σε ενημέρωση των πολιτών για το ζήτημα της ανακύκλωσης των ηλεκτρικών συσκευών και των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας. Για τη συλλογή των παλιών ηλεκτρικών συσκευών έχει τοποθετηθεί ειδικός κάδος στο εργοτάξιο του Δήμου Θάσου στην είσοδο του Λιμένα (από την πλευρά του Πρίνου), ενώ για τους λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας υπάρχει ειδικός κάδος στο ίδιο σημείο με τον κάδο για τις ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και ειδικά δοχεία στο Δήμο Θάσου, στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) και στα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών. Οι δύο σύλλογοι έχουν αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του νησιού πάνω σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ενώ συμμετέχουν και σε δράσεις που πραγματοποιούνται για τον ίδιο σκοπό. 

Πηγή:thassospress