12 Μαΐ 2016

Αναδασμός Χρυσοκέφαλου

Νέες δυνατότητες δίνονται στον πρωτογενή τομέα στην περιοχή του Χρυσοκεφάλου μετά και την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών για το αναδασμό των χωραφιών . Ήδη έχει υπογραφεί η κύρωση του αναδασμού Χρυσοκεφάλου και μετά από τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα αποδοθούν οι σχετικοί τίτλοι ιδιοκτησίας στους δικαιούχους.


Πρόκειται για την επίλυση ενός σημαντικού ζητήματος που απασχολούσε τους αγρότες της περιοχής, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης δήλωσε σχετικά: «Ολοκληρώθηκε η κύρωση του Αναδασμού και η δημοσίευση του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως για να μπορούν οι αγρότες στην ακριτική περιοχή του Χρυσοκεφάλου του Δήμου K. Νευροκοπίου, να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αγροκτήματα τους.

Ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους εμπλεκόμενους. Κάναμε μία πολύ καλή δουλειά και ελαχιστοποιήσαμε προβλήματα και αντιδράσεις κάναμε όλα τα έργα που ήταν σημαντικά για να υπάρχει πρόσβαση στα χωράφια των αγροτών αλλά και τα κανάλια. Έτσι σήμερα οι αγρότες μας έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργούν με χαμηλό κόστος παραγωγής μεγάλα αγροκτήματα και όχι κατακερματισμένα τμήματα».

Σε σύντομο χρονικό διάστημα τώρα αναμένεται οι αρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε Δράμας να ξεκινήσουν τις ενέργειες για τον αναδασμό του Αγροκτήματος του Δήμου Δοξάτου.