23 Μαρ 2016

Π.Ε. Δράμας: Σύσκεψη για τα Τ.Ε.Ι.

Τα ζητήματα που απασχολούν τη λειτουργία των δύο τμημάτων του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που βρίσκονται στη Δράμα, του τμήματος Οινολογίας και του τμήματος Δασοπονίας, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη.


Στη σύσκεψη μετείχαν οι τρεις βουλευτές του Ν. Δράμας, ο κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, ο κ. Δημήτρης Κυριαζίδης και η κα. Χαρά Κεφαλίδου καθώς και ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Δημήτρη Εμμανολούδη, η κα. Δώρα Μέρου κοσμήτορας καθώς και ο κ. Σπύρος Μάμαλης Πρόεδρος του Δ.Σ του ΓΕΩΤΕΕ καθώς και άλλοι υπηρεσιακοί φορείς.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Εμμανολούδης ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τη δημιουργία έδρας της ΟΥΝΕΣΚΟ στην πόλη της Δραμας με τίτλο Διαχείριση και Οικοτουρισμός σε Παρόχθια και Δελταϊκά Οικοσυστήματα. Πρόκειται για την πρώτη και τη μοναδική στο είδος της έδρα της ΟΥΝΕΣΚΟ με το συγκεκριμένο θέμα σε όλο τον κόσμο. Η έδρα αυτή ανήκει στο τμήμα Δασοπονίας του ΤΕΙ ΑΜΘ. Ο κ. Εμμανουλούδης παράλληλα τόνισε την σημαντική συνεισφορά της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας στην επιτυχή έκβαση του φακέλου της υποψηφιότητας του τμήματος Δασοπονίας, ο οποίος ήταν από τους μοναδικούς στον οποίο δεν έγινε καμία διόρθωση.


Ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας αναφερόμενος στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα τμήματα του ΤΕΙ ΑΜΘ που βρίσκονται στη Δράμα παρατήρησε πως «υπάρχουν κάποια πολύ σημαντικά θέματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία μας σε μία τέτοια δύσκολη περίοδο και η ανταπόκριση των βουλευτών και όλων των εμπλεκόμενων φορέων δίνει πραγματικά τη δυνατότητα και να συνθέσουμε αποφάσεις, αλλά και να δώσουμε και λύσεις. Η δυνατή φωνή σας στο κοινοβούλιο μπορεί κάποια πράγματα να τα ανατρέψει αλλά και να αποδοθεί και δικαιοσύνη σε κάποιες λεπτομέρειες στην προσπάθεια που κάνουμε, γιατί δεν μπορεί συνέχεια να υποβαθμίζεται το ΤΕΙ και να αντιμετωπίζουμε τόσα πολλά προβλήματα σε μία δύσκολη περίοδο».