21 Μαρ 2016

Δράμα: Βράβευση 15ου Δημοτικού Σχολείου

Ο Δήμαρχος Δράμας,  κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια τόσο στους/στις μαθητές/τριες, των οποίων το διήγημα έλαβε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό, όσο και στη δασκάλα του τμήματος Α2, κα. Καραβασίλη Μαρία, η οποία παρότρυνε τους/τις μαθητές/τριες να λάβουν μέρος στο 2ο Πανελλήνιο Πρόγραμμα για την Κύπρο και συντόνισε το έργο τους, σε συνεργασία με τις καθηγήτριες κα Ελένη Γρίβα και κα Αναστασία Γεωργιάδου.


Το τμήμα Α2 του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας απέσπασε το πρώτο βραβείο διηγήματος στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Κύπρος: 1974-2015, Δεν ξεχνώ, διεκδικώ, δημιουργώ», τον οποίο οργάνωσαν η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και πολιτισμού και υπό την αιγίδα της Α.Ε. Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη Βασική επιδίωξη του 2ου Πανελλήνιου Προγράμματος για την Κύπρο είναι πέρα από την ευαισθητοποίηση σχετικά με το κυπριακό πρόβλημα, να αποτελέσει «γέφυρα» ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια και να ενδυναμώσει τη συνεργασία και την επικοινωνία ανάμεσα σε όλες τις κοινότητες του Ελληνισμού.

Το 15ο Δημοτικό Σχολείο συμμετείχε, με επιτυχία, για δεύτερη συνεχή σχολική χρονιά στο διαγωνισμό. Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 400 σχολικές μονάδες, 15.000 περίπου μαθητές με πάνω από 1400 μαθητικές δημιουργίες. Ο διαγωνισμός, ο οποίος έχει 13 κατηγορίες (κινούμενα σχέδια, ταινία μικρού μήκους, ποίηση, τραγούδι, διήγημα, μυθιστόρημα κ.α.) απευθυνόταν σε μαθητές νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας, δημόσιων και ιδιωτικών.

Συγκεκριμένα το Α2 τμήμα, με δασκάλα την κα. Μαρία Καραβασίλη και σε συνεργασία με την Καθηγήτρια Εικαστικής Αγωγής, κα Ελένη Γρίβα και την καθηγήτρια Πληροφορικής, κα Αναστασία Γεωργιάδου, έλαβε το πρώτο βραβείο στο θεματικό πεδίο του διηγήματος. Οι μικροί μαθητές του Τμήματος συνέγραψαν το αφήγημα με τίτλο «Κι όμως, η αγάπη έκανε το θαύμα της…». Η βράβευση των μαθητών και των εκπαιδευτικών θα γίνει σε ειδική τελετή την Παρασκευή 15 Απριλίου, στην κεντρική αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στο Μαρούσι Αττικής.

Οι μικροί συγγραφείς του βραβευθέντος πονήματος είναι οι εξής: Μαρία Εμμανουηλίδου, Παναγιώτα Ζουπίδου, Φίλιππος Κασάπης, Σωτηρία Κεχαγιόγλου, Νικόλαος Κιοσίδης, Χρήστος Κουτρούμπας, θεοπίστη Κυριακίδου, Θεόφιλος Κωνσταντινίδης, Ασημένια Μίρογλου, Νικόλαος-Γεώργιος Μιχαηλίδης, Γεώργιος Νέδιος, Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, Δέσποινα Παπαδοπούλου, Ιωάννης Πιτσίκογλου, Σωτηρία Σαπουρίδου, Ελένη Σταμπουλή, Ναταλία Τουλούμη, Σταύρος Χατζηβασιλείου, Ουρανία Χατζηκούρτη, Χρήστος-Ραφαήλ Χατζηκυριάκου και Σοφία Χρυσάγη.

Το διήγημα «Κι όμως, η αγάπη έκανε το θαύμα της…» υπάρχει σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του 15ου Δημοτικού Σχολείου Δράμας: