27 Ιαν 2016

Σύνδεση Δράμας με Εγνατία Οδό: Συνάντηση με τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων

Την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016, έλαβε χώρα στο Υπουργείο Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, συνάντηση μεταξύ των κ.κ. :



· Χρήστου Σπίρτζη, Υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων
· Χρήστου Καραγιαννίδη, Βουλευτή Δράμας – ΣΥΡΙΖΑ
·        Δημητρίου Κυριαζίδη, Βουλευτή Δράμας – Νέα Δημοκρατία
·        Χαράς Κεφαλίδου, Βουλευτή Δράμας – Δημοκρατική Συμπαράταξη
·        Ανάργυρου Πατακάκη, Αντιπεριφερειάρχη Δράμας
·        Χριστόδουλου Μαμσάκου, Δήμαρχου Δράμας
·        Βασίλειου Γιαννόπουλου, Δήμαρχου Νευροκοπίου

Το θέμα ήταν η άμεση σύνδεση με οδό επιπέδου ταχείας κυκλοφορίας, της πόλης της Δράμας με την Εγνατία Οδό. Η υλοποίηση του εν λόγω έργου τέθηκε από όλους ως απόλυτη προτεραιότητα αφού αποτελεί προϋπόθεση για την ανάπτυξη του νομού Δράμας.

Η σύνδεση της Δράμας με τον Άξονα της Εγνατίας Οδού, καθίσταται δυνατή τόσο ανατολικά μέσω της υφιστάμενης Εθνικής οδού 12 προς Καβάλα όσο και δυτικά της πόλης με χρήση κατά σειρά των υφιστάμενων εθνικών οδών 12 και 59 προς Αμφίπολη. Για την βελτίωση και αναβάθμιση αυτων των συνδέσεων ώστε να αποκτήσουν χαρακτηριστικά αυτοκινητοδρόμου εκπονούνται μελέτες για τους:
1.         ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ «ΔΡΑΜΑ - ΚΑΒΑΛΑ »
2.         ΚΑΘΕΤΟΣ ΑΞΟΝΑΣ «ΔΡΑΜΑ – ΑΜΦΙΠΟΛΗ»

Δεδομένης της ωριμότητας των μελετών του κάθετου άξονα «Δράμα – Αμφίπολη» αλλά και της αμεσότερης πρόσβασης μέσω αυτού στον Λιμένα Θεσσαλονίκης που εξυπηρετεί στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του νομού, προτάθηκε και έγινε αποδεκτό από τον κ. Υπουργό να δοθεί προτεραιότητα στην κατασκευή αυτού.

Για την χρηματοδότησή του θα υποβληθεί, τον Φεβρουάριο 2016, πρόταση για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ, ΣΕΣ 2014-2020, στο Εθνικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον – Μεταφορές» συνολικού  προϋπολογισμού 0,4 δις Ευρώ.