15 Δεκ 2015

Εκτός παραμεθορίου περιοχής ο Ν. Δράμας!

Στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε περιοχές της Θράκης, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και σε απόσταση μέχρι και 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα στους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς και Φλώρινας,
χορηγείται επίδομα παραμεθορίων περιοχών οριζόμενο σε 100 ευρώ μηνιαίως.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο 19 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών το επίδομα αυτό καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι του προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην Υπηρεσία της περιοχής που δικαιολογεί την καταβολή του.

Σε περίπτωση απομάκρυνσης των υπαλλήλων, για οποιονδήποτε λόγο (όπως ενδεικτικά, μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση, μετάταξη, διάθεση) από την περιοχή η οποία δικαιολογεί τη χορήγησή του, διακόπτεται ισοχρόνως η καταβολή του με ευθύνη του οικείου προϊσταμένου.

Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται ότι και σήμερα εξακολουθούν να υφίστανται στρεβλώσεις στη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος, καθώς δεν εκδόθηκε ποτέ η προβλεπόμενη από τις σημερινές διατάξεις κοινή υπουργική απόφαση, με αποτέλεσμα να χορηγείται το ίδιο επίδομα  σε υπάλληλο που υπηρετεί στο νόμο Έβρου αλλά και σε υπάλληλο στο νησί Κέα Κυκλάδων.

Από την ονομασία του εν λόγω επιδόματος προκύπτει ότ,ι αυτό πρέπει να καταβάλλεται όχι απλώς στις παραμεθόριες περιοχές αλλά στις ιδιαίτερα απομακρυσμένες παραμεθόριες περιοχές τονίζει στην αιτιολογική έκθεση.

Τροπολογία για τη διατήρηση του Επιδόματος Παραμεθόριων Περιοχών κατέθεσαν οι Βουλευτές Δράμας, Δημήτρης Κυριαζίδης και Χαρά Κεφαλίδου.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ύστερα από αίτημα του Ν.Τ. Δράμας και από εξουσιοδότηση του Γ.Σ., αποφάσισε να κηρύξει στάση εργασίας από τις 11:00 πμ μέχρι τη λήξη του ωραρίου, σε όλες τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. και τους Ο.Τ.Α. του Ν. Δράμας, την ΤΡΙΤΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015.

Η στάση αυτή θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους εργαζομένους να διαμαρτυρηθούν για την ψήφιση του νέου μισθολογίου – φτωχολογίου που πέραν των άλλων περιλαμβάνει και την εξαίρεση του Νομού Δράμας από την καταβολή του επιδόματος παραμεθορίων περιοχών.