15 Σεπ 2015

ΤΕΙ: Λαμπρή έναρξη για το θερινό σχολείο του CERN

Όμορφη εκδήλωση, λαμπρή έναρξη του θερινού σχολείου του CERN, χθες το πρωί στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ. Ήταν μία γιορτή, γιορτή του ιδρύματος, που πρώτη φορά φιλοξενεί σχολείο του CERN.


Παραβρέθηκαν ο επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στο CERN Βαγγέλης Γαζής, ο διευθυντής του CERN κ. Hemmer, οι αντιπεριφερειάρχες Καβάλας και Δράμας Μαρκόπουλος – Πατακάκης, δύο υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι Μορφίδης – Καρατσιουμπάνης, η διοίκηση του ΤΕΙ, πολλοί καθηγητές του ιδρύματος, οι μαθητές του θερινού σχολείου του CERN, άλλοι σπουδαστές του ιδρύματος και εργαζόμενοι.

Όπως τα μαθήματα του σχολείου, έτσι και η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αγγλική γλώσσα.

Στο σχολείο του CERN που θα διαρκέσει 15 περίπου ημέρες και θα φιλοξενηθεί στο ΤΕΙ Καβάλας, μετέχουν 76 μαθητές προερχόμενοι από 26 χώρες, 47 διαφορετικά εκπαιδευτικά ιδρύματα απ΄ όλο τον κόσμο.

Το μάθημα άρχισε αργότερα χθες το μεσημέρι στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ. «Καλή επιτυχία στο σχολείο» ευχήθηκε ο εκπρόσωπος του CERN κ. Hemmer, ενώ ο Ευάγγελος Γαζής κάλεσε τους συμμετέχοντες στο σχολείο να ευχαριστηθούν την παραμονή τους στην Καβάλα και πάνω απ΄ όλα τα σχολείο το οποίο θα φοιτήσουν. Ομιλίες έγιναν επίσης κι από το Λυκούργο Μαγκαφά, πρόεδρο της Οργανωτικής επιτροπής και από τον αντιπρόεδρο του ΤΕΙ Δημήτρη Μπαντέκα αλλά και τον πρόεδρο του ΤΕΙ Νάσο Μητρόπουλο.