23 Σεπ 2015

Δράμα: Αγόρασε φορτηγό και το πλήρωσε με πλαστή επιταγή

Αυτή τη φορά, θύμα απάτης μέσω ηλεκτρονικής αγγελίας δεν έπεσε ο επίδοξος αγοραστής, αλλά αυτός που την «ανέβασε» σε ιστοσελίδα του διαδικτύου προσπαθώντας να βρει αγοραστή για το φορτηγό του! Δεν μπορούσε να φανταστεί, όμως, ότι ο πρώτος που επικοινώνησε μαζί του ήταν παλιά... καραβάνα στις απάτες!


 Ο 51χρονος από το Δοξάτο της Δράμας έτριβε τα χέρια του, όταν δέχθηκε τηλεφώνημα από έναν άγνωστο που είχε δει την αγγελία και ήθελε να αγοράσει το φορτηγό. Αφού συμφώνησαν για την τιμή της αγοράς στα 22.140 ευρώ, ο 51χρονος έστειλε το γιο του στη Θεσσαλονίκη για να συναντηθεί με τον αγοραστή και αν του παραδώσει το όχημα, αφού παραλάβει την σχετική επιταγή.


Έτσι κι έγινε στις 30 Αυγούστου, όμως όταν ο 51χρονος πήγε να εξαργυρώσει την επιταγή, ενημερώθηκε από την τράπεζα ότι ήταν... «πέτσινη»! Έτσι, κατήγγειλε τον αγοραστή στο αστυνομικό τμήμα Δοξάτου που ξεκίνησε έρευνα για να ανακαλύψει τα στοιχεία του απατεώνα. Τελικά, εξακριβώθηκε ότι πρόκειται για έναν 52χρονο με πλούσιο παρελθόν σε απάτες και πλαστογραφίες και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία που διαβιβάστηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.