20 Ιουλ 2015

Συγκρατημένη αισιοδοξία για τα Λουτρά των Ελευθερών

Συγκρατημένα αισιόδοξος δηλώνει ο αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος, για την υλοποίηση της επένδυσης στα Λουτρά των Ελευθερών. Το τοπίο ξεκαθαρίζει για τα όσα πρόκειται να γίνουν από δω και πέρα. Μόνο που το χρονοδιάγραμμα παραμένει μία υπόθεση σκοτεινή. Το πρώτο που πρέπει να γίνει και θα γίνει αυτή την εβδομάδα, είναι να



...καθαρογραφεί η απόφαση του συμβουλίου νεοτέρων μνημείων. Σ΄ αυτήν όπως όλες οι πληροφορίες αναφέρουν θα χαρακτηρίζεται η περιοχή των Λουτρών των Ελευθερών ιστορικός τόπος, χωρίς περαιτέρω δεσμεύσεις και υποχρεώσεις του επενδυτή για τα εκεί υφιστάμενα κτίσματα.

Παρόλα αυτά οτιδήποτε σχεδιαστεί πριν αρχίσει το έργο θα πρέπει πάλι να εγκριθεί από το ίδιο συμβούλιο και τις υπηρεσίες του υπουργείου πολιτισμού.
Όπως φαίνεται η απόφαση – λέει ο Θ. Μαρκόπουλος – δεν δημιουργεί πρόβλημα στην επένδυση. Το σημείο ξεκαθαρίζει πλήρως όταν και η περιφερειακή ενότητα πάρει στα χέρια της συγκεκριμένη – καθαρογραμμένη – την απόφαση του συμβουλίου.

Τώρα – συμπληρώνει ο Θ. Μαρκόπουλος – περιμένουμε το σχέδιο της επένδυσης, το οποίο θα πρέπει να πάρει από την αρχή κι αυτό τις εγκρίσεις. Εννοεί εγκρίσεις από τις υπηρεσίες κυρίως στην Αθήνα, του υπουργείου πολιτισμού, αλλά κι έγκριση περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η γραφειοκρατία με λίγα λόγια δεν έχει τελειώσει. Η ευχή που διατυπώνει ο κ. Μαρκόπουλος είναι οι εγκρίσεις να δοθούν γρήγορα ώστε το έργο να αρχίσει να κατασκευάζεται πριν το τέλος του έτους. Το σενάριο αυτό θα ήταν το ιδανικότερο. Πάντως λόγω της γραφειοκρατίας χωρίς να γνωρίζουμε πόσο έτοιμος είναι ή δεν είναι ο επενδυτής θεωρείται ιδανικό, αλλά και δύσκολο να γίνει πράξη.