5 Μαΐ 2015

Ολοκληρώθηκαν οι «Ημέρες Εκπαίδευσης 2015

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 οι «Ημέρες Εκπαίδευσης 2015», ένας παιδευτικός θεσμός που διοργανώνεται για πέμπτη χρονιά από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Οι 


...«Ημέρες Εκπαίδευσης 2015», όπως και όλο το σχολικό έτος 2014-2015, ήταν αφιερωμένα στην Αξία της Συνεργασίας. Με το σύνθημα «Συνεργάζομαι και Δημιουργώ», ενθαρρύνθηκαν οι σχολικές μονάδες της ΔΔΕ Δράμας να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να υλοποιήσουν δραστηριότητες και εκδηλώσεις που να στηρίζονται στη Συνεργασία και τη Δημιουργικότητα.
           
Οι «Ημέρες Εκπαίδευσης 2015» ξεκίνησαν την Παρασκευή 24-4-2015 με τη Διημερίδα με θέμα «Η Ειδική Αγωγή στα σχολεία μας», την οποία συνδιοργάνωσαν το ΕΕΕΕΚ και το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δράμας και στην οποία συμμετείχαν έγκριτοι επιστήμονες και παιδαγωγοί. 

Τη Δευτέρα 27-4 και την Τρίτη 28-4-2015 σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλο το νομό Δράμας παρουσίασαν στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Δράμας δημιουργικές δραστηριότητες και ερευνητικές εργασίες που υλοποίησαν μέσα σε κλίμα συνεργατικότητας κατά το τρέχον σχολικό έτος. Την Τετάρτη 29-4-2015 πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας η τελετή απονομής βραβείων του 3ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικής Λογοτεχνίας «Γρηγόρης Πεντζίκης», η οποία αναμεταδόθηκε μέσω Live streaming από σχετικό σύνδεσμο της ιστοσελίδας της ΔΔΕ Δράμας.

Οι «Ημέρες Εκπαίδευσης 2015» ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 30-4-2015 με την παρουσίαση εξαίρετων Μαθητικών Μουσικών και Θεατρικών Δρώμενων στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου Δράμας. Στη διάρκεια των «Ημερών Εκπαίδευσης 2015» πραγματοποιούνταν Παράλληλες Εκδηλώσεις με εκθέσεις μαθητικών έργων, εργασιών και δράσεων σχολείων του νομού μας στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου Δράμας και στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.
           

Ευχαριστούμε θερμά τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς του Νομού μας που για μια χρονιά ακόμη στήριξαν το θεσμό των «Ημερών Εκπαίδευσης» με τα χρώματα της Συνεργασίας και της Δημιουργίας καθώς και τον εκπαιδευτικό κόσμο και τους Δραμινούς που τίμησαν με την παρουσία τους όλες τις εκδηλώσεις. 

Ευχαριστούμε την Οργανωτική Επιτροπή των «Ημερών Εκπαίδευσης 2015» και την Οργανωτική Επιτροπή της Διημερίδας με θέμα «Η Ειδική Αγωγή στα σχολεία μας». Επιπλέον ευχαριστούμε θερμά την Κριτική Επιτροπή του 3ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού Εφηβικής Λογοτεχνίας «Γρηγόρης Πεντζίκης», τους μαθητές όλης της χώρας και της Ελληνικής Ομογένειας που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό με τις πρωτότυπες καλλιτεχνικές δημιουργίες τους, καθώς και τους μαθητές που προσήλθαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας μαζί με εκπαιδευτικούς και φίλους τους για τη βράβευση. 

Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Δράμας, την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, το Μουσικό Σχολείο Δράμας, το ΤΕΕ και ΕΕΕΕΚ Ειδικής Αγωγής και τους Διευθυντές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού μας για την οργανωτική στήριξη. Τέλος ευχαριστούμε τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για την προώθηση του θεσμού των «Ημερών Εκπαίδευσης» και για την κάλυψη των εκδηλώσεων.